ΑΣΦΑΛΕΙΑ

CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Οι προκλήσεις του κλάδου, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η στήριξη της κοινωνίας

CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Οι προκλήσεις του κλάδου, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η στήριξη της κοινωνίας

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, τις στρατηγικές πωλήσεων, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στηρίζει και συνεισφέρει στην κοινωνία, ανέλυσε σε συνέντευξή του στο ThemaOnline, o Λειτουργός Πωλήσεων & Στήριξης Εργασιών της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Μιχάλης Κωνσταντίνου.


- Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στον κλάδο σας;

Στον γενικό κλάδο ασφάλισης, η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας αποτελεί σημαντική απόφαση ευθύνης. Η αξιοπιστία, η συνέπεια και η ανταπόκριση στις ανάγκες του ασφαλισμένου, δεν κρίνεται μόνο στο κόστος της ασφάλισης. Κυρίως κρίνεται όταν ο ασφαλισμένος χρειαστεί δίπλα του τους ανθρώπους - επαγγελματίες και την υποδομή της εταιρείας που θα ασφαλιστεί. Αυτή είναι η καθοριστική στιγμή που η εταιρική οικονομική ευρωστία και η φερεγγυότητα, αντικατοπτρίζονται στην έγκαιρη ανταπόκριση και την πληρωμή των απαιτήσεων των ασφαλισμένων.

Η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, με ετήσιο κύκλο εργασιών πέραν των €72εκ., περισσότερα από 119χιλ. εν ενεργεία ασφαλιστήρια συμβόλαια και 74 χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες μετατρέπει τη δύναμη των αριθμών, σε δύναμη αξιοπιστίας. Επιβεβαιώνοντας ότι είναι η πλέον εύρωστη οικονομικά Ασφαλιστική Εταιρεία Γενικού Κλάδου Ασφάλισης στην Κύπρο.

Στην ασφαλιστική βιομηχανία καταγράφεται έντονος ανταγωνισμός όσον αφορά τα προϊόντα, τις καλύψεις, τις τιμολογήσεις αλλά και τους τρόπους προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων. Αυτό είναι κάτι θετικό για τους καταναλωτές που έχουν επιλογές, αλλά και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν κίνητρο να γίνουν καλύτερες και να βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών τους. Όμως ο ανταγωνισμός έχει σημασία να είναι υγιής και να διασφαλίζονται η κεφαλαιουχική επάρκεια των ασφαλιστικών εταιρειών και η δύναμη αποπληρωμής των αποζημιώσεών τους.

Άλλες προκλήσεις προκύπτουν από τις συνέπειες και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στην γειτονική μας Μέση Ανατολή. Είναι επακόλουθη η αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και φυσικά και στον ασφαλιστικό κλάδο. Την ίδια στιγμή η κλιματική αλλαγή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, δημιουργούν νέα δεδομένα και στην ασφαλιστική αγορά που οι Εταιρείες του κλάδου καλούνται να αντιμετωπίσουν.

- Ποιες στρατηγικές πωλήσεων εφαρμόζετε για να προσελκύσετε νέους πελάτες αλλά και για την εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών σας;

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η πανδημία, επηρέασαν αναπόφευκτα και τον τόπο μας και κατά συνέπεια και την ασφαλιστική βιομηχανία, οδηγώντας την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πρωτόγνωρες αυτές προκλήσεις. Ενδεικτικά έγινε εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, επανασχεδιάστηκαν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων για να βελτιωθούν η ταχύτητα και η ευελιξία και υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα τεχνολογικής εξέλιξης, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και των συνεργατών της εταιρείας.

Σε έναν τομέα όπου η ποιότητα της επικοινωνίας και η ανθρώπινη προσέγγιση, προσθέτουν σημαντική αξία και κάνουν τη διαφορά, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, παρέχει ολοκληρωμένα πρωτοποριακά ασφαλιστικά σχέδια στους πελάτες της, με ευέλικτες και σύγχρονες λύσεις σε κάθε ασφαλιστική τους ανάγκη. Τα περισσότερα προϊόντα προσφέρονται με την μορφή πακέτων και ο πελάτης, πέραν των βασικών καλύψεων, μπορεί να επιλέξει τις καλύψεις που επιθυμεί, διαμορφώνοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του όπως θέλει και βεβαίως καθορίζοντας και το ποσό που μπορεί να καταβάλει.

Μια δυνατή και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, οφείλει να εξελίσσει συνεχώς την ποιότητα εξυπηρέτησής της και την ολική εμπειρία των ασφαλισμένων της. Αυτό που έχει σημασία, για κάθε ασφαλισμένο, είναι να έχει, όταν τη χρειάζεται, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, την ανταπόκριση που απαιτεί. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ δημιούργησε την πρωτοπόρο διαδικτυακή πύλη INSUPASS έτσι που να παρέχεται άμεση πρόσβαση στους πελάτες της σε μια πληθώρα δυνατοτήτων, μέσα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets. Ο πελάτης μπορεί μέσω της εφαρμογής αυτής να δει πληροφορίες για τα ασφαλιστήριά του και το ιστορικό των πληρωμών του, λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις του και άλλα σημαντικές ενημερώσεις. Ταυτόχρονα, του δίνεται η ευκαιρία υποβολής απαίτησης και εξόφλησης των ασφαλίστρων του, ενώ μέσω της εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος, ανά πάσα στιγμή.

Η Εταιρεία, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, δημιούργησε τη Διαδικτυακή Πύλη Συνεργατών της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Η Διαδικτυακή Πύλη παρέχει πρόσβαση 24/7 σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για την γρήγορη διεκπεραίωση της εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης Ασφαλιστηρίων, του ηλεκτρονικού συστήματος Έκδοσης Προσφορών και του ηλεκτρονικού συστήματος Αξιολόγησης Κινδύνων.

- Ως ηγέτης του Γενικού Κλάδου Ασφάλισης στην Κύπρο, πώς η Εταιρεία επιστρέφει πίσω αξίες στην κοινωνία;

Σε κάθε επιχειρηματικό τομέα, η ευθύνη του ηγέτη είναι μεγάλη. Γιατί πρέπει να πρωτοπορεί ανοίγοντας νέους δρόμους και να επιβεβαιώνει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών του, επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία. Αυτό ακριβώς πράττει η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ σε όλη της τη διαδρομή. Υπηρετεί σταθερά και διαχρονικά μέσα από ενέργειες και δράσεις, την αξία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Είναι η πρώτη ασφαλιστική Εταιρεία στην Κύπρο μέλος από το 2005 της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια. Συνεργάζεται με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης, ενώνοντας τις δυνάμεις της μαζί τους και στηρίζοντας τον αγώνα για μείωση των οδικών συγκρούσεων. Από το 1999 συνδιοργανώνει με την Αστυνομία Κύπρου το θεσμό της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλει έμπρακτα και να ενθαρρύνει τη δημιουργία ορθής οδικής συνείδησης στα παιδιά. Ταυτόχρονα, στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου Άμυνας για τη διαμόρφωση κουλτούρας οδικής συνείδησης και στους εθνοφρουρούς.

Παράλληλα σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, από το 2000, προωθεί και ενημερώνει για την προενεργητική διαχείριση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την πυρκαγιά, με την από κοινού διοργάνωση της Εβδομάδα Πυρασφάλειας.

Επίσης αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ημερίδων που σκοπό έχουν την προώθηση και στήριξη της Ασφάλειας και Υγείας στο Χώρο Εργασίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Σύνδεσμο Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου.

Στον αθλητικό τομέα, η Εταιρεία είναι ο Χορηγός Ασφάλειας και Υγείας ενός διεθνώς καταξιωμένου αθλητικού γεγονότος που προβάλλει την Κύπρο, του Διεθνούς Μαραθώνιου Λεμεσού, προσφέροντας κάλυψη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Διαχρονικά, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στηρίζει ενεργά εκδηλώσεις που έχουν ισχυρό θετικό πρόσημο κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωση του Ραδιομαραθώνιου από το 2019.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top