ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εμπρησμός οχημάτων στη Λεμεσό: Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα των δραστών - Λαμβάνονται καταθέσεις

Εμπρησμός οχημάτων στη Λεμεσό: Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα των δραστών - Λαμβάνονται καταθέσεις

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται για να έχουμε το συντομότερο εικόνα για τα κίνητρα της νέας εγκληματικής ενέργειας, ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Αντρέας Αγγελίδης, σε σχέση με τον εμπρησμό δυο οχημάτων λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε κεντρική περιοχή της Λεμεσού.

Σε παρατήρηση ότι ένα εκ των δυο οχημάτων χρησιμοποιείται από αστυνομικό, μέλος της προεδρικής φρουράς, ο κ. Αγγελίδης δεν επιβεβαίωσε οτιδήποτε, λέγοντας πως «σε αυτό το στάδιο προχωρούμε, αξιολογούνται τα δεδομένα, λαμβάνονται καταθέσεις και δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις, έχοντας υπόψη ότι είμαστε στην αρχή».

«Εκείνο το οποίο έχει σημασία για εμάς είναι να υπάρχει το συντομότερο εικόνα, μαρτυρίες, τεκμηριωμένη θέση, όσον αφορά τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.

Πρόσθεσε δε ότι «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται να πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, δηλαδή για εμπρησμό και στο πλαίσιο της διερεύνησης, λαμβάνονται καταθέσεις, αξιολογούνται μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες όσον αφορά τα κίνητρα και γενικότερα τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Έχουν οριστεί ανακριτές από το ΤΑΕ, συνέχισε, οι οποίοι θα διερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση «και αναλόγως θα προχωρήσουμε και θα γίνονται δηλώσεις για τις εξελίξεις γι' αυτά τα οποία μπορούν να δημοσιοποιηθούν».

Σε αυτό το στάδιο, υπέδειξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, «δεν είναι σωστό και δεν θα υπεισέλθω σε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες που ενδεχομένως υπάρχουν».

Μιλώντας γενικότερα για τη διερεύνηση υποθέσεων κακόβουλων ενεργειών σε οχήματα ή υποστατικά και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλές φορές οι παραπονούμενοι εκφράζουν άγνοια, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «υπάρχει σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας, όσον αφορά την εξιχνίαση μιας υπόθεσης, στη βάση του ότι θα πρέπει να υπάρχει και περισσότερη συνεργασία με τους παραπονούμενους».

«Οι καταθέσεις των παραπονούμενων έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία, έχοντας υπόψη ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δρας και έγκαιρα», είπε και σημείωσε πως, πέραν της οποιασδήποτε κατεύθυνσης που δίνεται από τους παραπονούμενους, «επικεντρωνόμαστε επιπρόσθετα στο θέμα της αξιολόγησης των πληροφοριών που έχει η Αστυνομία, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρούμε στη διερεύνηση και να γίνονται όλες εκείνες οι διαδικασίες που πρέπει».

Ο Ανδρέας Αγγελίδης υπέδειξε ότι από πλευράς ΑΔΕ Λεμεσού έχουν ενισχυθεί τα μέτρα πρόληψης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι εφικτό να αποτραπούν όλα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο; Απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top