ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εσωτερικών: «Ουαί και αλίμονο εάν δεν ανησυχούσαμε» - Υπάρχει δρόμος ακόμη για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

Υπουργός Εσωτερικών: «Ουαί και αλίμονο εάν δεν ανησυχούσαμε» - Υπάρχει δρόμος ακόμη για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

Σύσκεψης με τη συμμετοχή των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με θέμα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προήδρευσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο κ. Ιωάννου ενημέρωσαν τους αρχηγούς/εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης, διαβεβαιώνοντας για τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με την εφαρμογή της νομοθεσίας όπως αυτή έχει ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι έχουν απομείνει λιγότερες από 100 μέρες μέχρι την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, για αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να γίνει η σημερινή ενημέρωση, στη βάση και του οδικού χάρτη που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις τους επόμενους μήνες και για αυτό ζητήσαμε και τη συνδρομή της Βουλής για να επιλύσουμε με αποφασιστικότητα τα οποιαδήποτε προβλήματα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας αφορούν την εξεύρεση κτηρίων για τη στέγαση των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, η εκπαίδευση του προσωπικού και η ολοκλήρωση του Συστήματος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ». Πρόσθεσε πως στη σύσκεψη, «τονίσαμε για ακόμα μια φορά ότι ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών στη μεταρρύθμιση είναι υποστηρικτικός μέσω της Κεντρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής. Είμαστε δίπλα από τους Δήμους και τους αιρετούς να τους στηρίξουμε στο έργο τους, είτε αυτό αφορά το Λογισμικό “ΕΥΑΓΟΡΑΣ”, είτε αφορά τα οργανογράμματα, είτε αφορά τους προϋπολογισμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέληση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοσχέδιο όπως αυτό έχει ψηφιστεί και την προσήλωσή μας και την αποφασιστικότητά μας για την επιτυχή εφαρμογή της νομοθεσίας. Θεωρούμε ότι σε συστράτευση με την Βουλή, αλλά και τους Δημάρχους, θα μπορούμε να υπερπηδήσουμε οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν».

Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι είναι κοινή αντίληψη όλων ότι η νομοθεσία δεν είναι το ιδεατό, έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα προ καιρού, κάτι που έχει λεχθεί και σε τοποθετήσεις στην Βουλή από τον περασμένο Ιούνιο. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε και στην πορεία μετά και τις Εκλογές, οποιαδήποτε προβλήματα, εμείς έχουμε την βούληση, έχουμε τη διάθεση, την αποφασιστικότητα να επιλύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα εμφανιστούν, σε συνεργασία πάντα με τη Βουλή, που στο τέλος της ημέρας είναι ο νομοθέτης», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Κληθείς να πει εάν υπάρχει ανησυχία, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση υπάρχει πάντοτε ανησυχία. «Ουαί και αλλοίμονο να μην ανησυχούσαμε. Μας ανησυχεί λοιπόν το γεγονός ότι, όπως τόνισα, ο ρόλος μας είναι κυρίως υποστηρικτικός, με εξαίρεση την αδειοδότηση όπου εκεί η συνδρομή μας είναι μεγάλη. Για αυτό προχωρήσαμε σε προσλήψεις 87 ατόμων μέχρι στιγμής, απλοποιούμε διαδικασίας. Αλλά το γεγονός, για παράδειγμα, ότι σε κάποιες Επαρχίες δεν έχουν εξευρεθεί κτίρια ακόμα, αυτό μας ανησυχεί. Αντιλαμβάνεστε ότι η ευθύνη δεν είναι δική μας και δεν είναι θέμα ευθυνών. Δεν μπορούμε να επέμβουμε για να εξεύρουμε κτήρια. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέζουμε τα Προσωρινά Συμβούλια», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι αυτό που καλούμαστε να υλοποιήσουμε δεν είναι το ιδεατό, ωστόσο «είναι σίγουρα καλύτερη η μεταρρύθμιση από το υφιστάμενο σύστημα. Εμείς, επαναλαμβάνω και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ως εκτελεστική εξουσία, διαβεβαιώνουμε ότι θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία όπως έχει ψηφιστεί».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top