ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια - Άμεσα προχωρούν τα επόμενα στάδια υλοποίησής του

«Πράσινο φως» για το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια - Άμεσα προχωρούν τα επόμενα στάδια υλοποίησής του

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 και που αφορούν σε αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα €50.000.

Όπως ανέφερε σε ενημέρωση των ΜΜΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκρινε ότι το εν λόγω Σχέδιο δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο κρατικής ενίσχυσης, είτε προς τα πιστωτικά ιδρύματα που θα συμμετέχουν είτε προς τα φυσικά πρόσωπα που αποτελούν τους τελικούς δικαιούχους και ως εκ τούτου δύναται να εφαρμοστεί.

Η απαραίτητη θετική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού Σχεδίου που θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για τους δικαιούχους. Η λήψη στοχευμένων, ουσιαστικών μέτρων στήριξης των νοικοκυριών βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί άμεσα με τα επόμενα στάδια υλοποίησης του Σχεδίου που περιλαμβάνουν την ενημέρωση πιστωτικών ιδρυμάτων, την υπογραφή σχετικών συμφωνιών συνεργασίας, τον καθορισμό της διαδικασίας εξέτασης και έγκρισης των αιτημάτων και να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

Το Σχέδιο θα έχει ετήσιο δημοσιονομικό κόστος που εκτιμάται σε ποσό ύψους €20 εκατ. και η επιδότηση θα αφορά περίοδο 2 ετών και θα ανέρχεται στο 50% της αύξησης του επιτοκίου μεταξύ της ημερομηνίας της σύμβασης δανειοδότησης και την ημερομηνία καταβολής της επιδότησης, με μέγιστο ύψος επιδότησης τις 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Σχεδίου είναι νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ που έχουν συνάψει στεγαστικό δάνειο μέχρι 400.000 ευρώ κατά την περίοδο 1/1/2022 μέχρι 31/12/2023 με την προϋπόθεση ότι το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top