ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση σχεδίου ρύθμισης ΜΕΔ εκτοπισμένων από ΚΦΙΚΒ ζητά η Επ. Προσφύγων

Επέκταση σχεδίου ρύθμισης ΜΕΔ εκτοπισμένων από ΚΦΙΚΒ ζητά η Επ. Προσφύγων

Την επέκταση του σχεδίου ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των εκτοπισθέντων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ), ζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, η οποία συνήλθε την Τρίτη.

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, Βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης επικριτικά στην απουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών από τη συνεδρία.

Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Προσφύγων, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σε δύο αποτελέσματα, «ένα πολύ θετικό και ένα αρνητικό». Το πολύ θετικό αποτέλεσμα, όπως είπε, είναι ότι αρχικά το σχέδιο είχε αποτέλεσμα, το οποίο διαφέρει ανά πιστωτικό ίδρυμα, ως προς τις εξοφλήσεις και τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Το αρνητικό αποτέλεσμα είναι ότι η επέκταση του σχεδίου για μερικούς μήνες ήταν αποτυχία, είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι χρειάζεται δομημένη συζήτηση για τους λόγους της αποτυχίας.

Ο κ. Χριστοφίδης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, κάκισε την απουσία του Υπουργείου Οικονομικών από τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων, λέγοντας ότι συζητούνται σχέδια που εξαρτώνται από το Υπουργείο. «Θα γίνουν ενέργειες ώστε εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής και να δούμε πώς θα επεκταθεί το σχέδιο και υπό ποιους όρους, ώστε να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ονούφριος Κουλλάς, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΔΗΣΥ. «Τα σχέδια θα πρέπει να παραταθούν για εύλογο χρονικό διάστημα και οι πρωτοφειλέτες και όλοι οι εγγυητές να ενημερωθούν έγκαιρα και πλήρως», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος διευθέτησης των δανείων, απαλλαγής των εγγυητών, είσπραξης των οφειλόμενων από το κράτος και προστασίας των κεφαλαίων του 0,4% προς όφελος όλων των προσφύγων».

«Ο ΔΗΣΥ δεν θα αποδεχθεί ποτέ να πάρει τα χρήματα των προσφύγων το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δυστυχώς δεν παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top