ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ/κ ΜΜΕ: Ελληνοκύπριοι ξυλοφόρτωσαν 8 Τουρκοκύπριους νέους στο Τρόοδος - Τους επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα

Τ/κ ΜΜΕ: Ελληνοκύπριοι ξυλοφόρτωσαν 8 Τουρκοκύπριους νέους στο Τρόοδος - Τους επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα

Καμία καταγγελία δεν έχει ενώπιόν της η Αστυνομία που να αφορά επίθεση σε Τουρκοκύπριους νέους στον εκδρομικό χώρο Πλατάνια. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.

Τρεις τ/κ εφημερίδες, η Ντιαλόγκ, η Γενί Μπακίς και η Βατάν έχουν σήμερα κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδά τους σχετική δήλωση – περιγραφή Τουρκοκυπρίων, που ήταν μεταξύ των 8 που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα επίθεσης και ξυλοδαρμού από ομάδα 5-6 νεαρών Ε/κ στον εκδρομικό χώρο στα Πλατάνια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» κι αναμεταδίδονται από τις τ/κ εφημερίδες, το περιστατικό συνέβη στις 15.30 την Κυριακή, όταν οι Τ/κ νεαροί που επέβαιναν σε τρία τ/κ αυτοκίνητα, κατεβαίνοντας από το Τρόοδος, σταμάτησαν στον εκδρομικό χώρο για να βγουν φωτογραφίες.

Η περιγραφή αφορά επίθεση με πέτρες και ρόπαλα. Οι Τ/κ επέστρεψαν στα κατεχόμενα και μετέβησαν σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, αλλά ούτε εκεί προέβησαν σε καταγγελία στην «αστυνομία» παρά έκαναν δηλώσεις στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», χωρίς να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους.

Το περιστατικό καταδίκασε σήμερα ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ λέγοντας ότι δεν είναι το πρώτο, «ούτε και θα είναι το τελευταίο». Εξέφρασε την λύπη του γι’ αυτό, ισχυριζόμενος ότι αυξάνεται η επιθετικότητα των νέων «στην νότια Κύπρο» κι αυτό στέλνει κάποια μηνύματα, κατά την έκφρασή του. Αναμένει, είπε, από τις δικαστικές αρχές στην ε/κ πλευρά να συλλάβουν και να τιμωρήσουν τους δράστες της επίθεσης το συντομότερο δυνατό.

Τι αναφέρουν τα Τ/κ ΜΜΕ

Όπως αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Bakış, επίθεση από Ελληνοκύπριους δέχτηκαν οκτώ τουρκοκύπριοι νέοι στον εκδρομικό χώρο Πλατάνια στο Τρόοδος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τουρκοκύπριοι νέοι ηλικίας 20 ετών, πήγαν εκδρομή στο Τρόοδος και δέχθηκαν επίθεση όταν σταμάτησαν για να τραβήξουν φωτογραφίες κατά την επιστροφή τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Τουρκοκύπριοι νέοι, μπήκαν στον εκδρομικό χώρο Πλατάνια για να τραβήξουν φωτογραφίες και είδαν μια ομάδα 5-6 Ελληνοκύπριων να πίνει αλκοόλ δίπλα σε τρία οχήματα.

Οι Ε/κ έκαναν πρώτα χειρονομίες προς τα οχήματα και όταν είδαν τους Τ/κ νεαρούς να βγαίνουν από τα οχήματά τους, άρχισαν να περπατούν προς το μέρος τους.

Μετά από λίγη ώρα, οι Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν στους Τουρκοκύπριους νέους με ξύλα και πέτρες, που ήταν τυλιγμένες με την ελληνική σημαία.

Ένας από τους επιτιθέμενους, ο οποίος κόλλησε ένα αυτοκόλλητο μεγέθους μισού Α4 σε ένα από τα οχήματα και γρονθοκόπησε το παρμπρίζ, πλησίασε έναν από τους νεαρούς που φορούσε έμβλημα της Γαλατάσαραϊ και τον γρονθοκόπησε στο έμβλημα.

Σημειώνεται ότι ένας άλλος νεαρός τραυματίστηκε από γροθιές και πέτρες.

Οι νεαροί Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν στα κατεχόμενα και όσοι τραυματίστηκαν, μετέβησαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: Yeni Bakış/ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top