ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμούνται Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου

Τιμούνται Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου

Για την Κύπρο τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή του 1974 και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν γυναίκες που πρόσφεραν στον αγώνα της Κύπρου, υπερασπιζόμενες την πατρίδα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Κάθε Γυναίκα και Μια Ιστορία – Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου» έχει ως στόχο την ανάδειξη αθέατων πτυχών του Κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974. Πρόκειται για μια συγκλονιστική και συνάμα αθέατη πτυχή του Κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974, την οποία βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν γυναίκες σύμβολα της Κύπρου που με τη δράση, τον αγώνα και την αυταπάρνησή τους, συνέβαλαν στον αγώνα για δικαίωση και ελευθερία, αλλά και γυναίκες που αποτελούν άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας.

Για την Κύπρο και τις γυναίκες σύμβολα, θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς ο καλλιτέχνης, Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος είναι και επίτιμος Δημότης Στροβόλου, συνοδευόμενος από το φωνητικό σύνολο Διάσταση, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης αφιλοκερδώς και η ηθοποιός, Ζωή Κυπριανού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης, τον ΟΠΑΠ Κύπρου και τη Freedom Finance Europe, καθώς και στο ΡΙΚ ως χορηγό επικοινωνίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 15 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, με εξασφάλιση Δελτίου Ελευθέρας Εισόδου από την Ticketmaster.cy και από την ΑCS Courier.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top