ΔΙΕΘΝΗ

Ασταμάτητο το bitcoin – Αναμένεται να πλησιάσει και πάλι το ιστορικό υψηλό των 69 χιλ. δολαρίων - Τι είναι το «halving» που εκτοξεύει το κρυπτονόμισμα

Ασταμάτητο το bitcoin – Αναμένεται να πλησιάσει και πάλι το ιστορικό υψηλό των 69 χιλ. δολαρίων - Τι είναι το «halving» που εκτοξεύει το κρυπτονόμισμα

Το ράλι του bitcoin θα μπορούσε να έχει πολύ δρόμο μπροστά του μετά από την τεχνική άνοδο της προηγούμενης Κυριακής, όπως δήλωσε η ιδρυτής της Fairlead Strategies, Κέιτι Στόκτον.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη (27/2) το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημειώνει νέα άνοδο κατά σχεδόν 4,5% και βρίσκεται μια ανάσα από τα 57.000 δολάρια.

Eξάλλου, όπως ανέφερε η Στόκτον σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα, το bitcoin επιβεβαίωσε την «απόδρασή του» από το τεχνικό επίπεδο των 48.600 δολαρίων, καταγράφοντας μια «μεσοπρόθεσμη ανοδική εξέλιξη».

Μέχρι τη Δευτέρα, το κρυπτονόμισμα είχε σημειώσει αύξηση κατά 26% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 53.393 δολάρια, που ήταν το υψηλότερο επίπεδό μετά το ιστορικό ρεκόρ του Νοεμβρίου του 2021.

Σύμφωνα με το Business Insider, αν και οι βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος σταθεροποίησης τις επόμενες ημέρες, η ανοδική τάση ενδέχεται τελικά να συνεχιστεί προς τα βραχυπρόθεσμα και «τελικά» επίπεδα αντίστασης των 56.400 και 64.900 δολαρίων αντίστοιχα, όπως δήλωσε η Στόκτον.

«Το bitcoin έχει θετική μακροπρόθεσμη δυναμική σύμφωνα με τους δείκτες μας οι οποίοι καταγράφουν τις τάσεις του, ενώ δεν υπάρχουν σημάδια sell-off λόγω υπερβολικών επενδύσεων στις μηνιαίες προβλέψεις μας», ανέφερε η Στόκτον σε πρόσφατη ανάλυσή της.

Μια πιθανή αύξηση της αξίας του bitcoin στα 64.900 δολάρια θα αντιπροσώπευε δυνητική άνοδο 22% από τα τρέχοντα επίπεδα και θα τοποθετούσε το κρυπτονόμισμα μόλις μερικές χιλιάδες δολάρια υπό το ιστορικό ρεκόρ των περίπου 69.000 δολαρίων, το οποίο επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Οι πρόσφατοι καταλυτικοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του bitcoin συμπεριλαμβάνουν την έναρξη λειτουργίας των spot bitcoin ETFs στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, τα οποία έχουν ήδη προσελκύσει επενδύσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο για την μελλοντική εξέλιξή του, οι επενδυτές του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος επικεντρώνονται στο γεγονός του halving, που έχει προγραμματιστεί να συμβεί τον Απρίλιο. Το halving θα μειώσει στο μισό την αμοιβή των «εξορυκτικών» των bitcoin, περιορίζοντας περαιτέρω την προσφορά των νέων tokens.

Σημειωτέον πως τα προηγούμενα halving το 2020, το 2016 και το 2012 προηγήθηκαν σημαντικών ράλι στην αξία του bitcoin.

Ένας επενδυτής o οποίος παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά την περαιτέρω αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος είναι και ο πρόεδρος της MicroStrategy, Μάικλ Σέιλορ.

Ο Σέιλορ ανέφερε σε ανάρτησή του στο X τη Δευτέρα ότι η MicroStrategy αγόρασε επιπλέον 3.000 bitcoins για περίπου 155 εκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι η εταιρεία κατέχει πλέον 193.000 bitcoins τα οποία αποκτήθηκαν με μέση τιμή 31.544 δολαρίων. Η επενδυτική τοποθέτηση αυτή έχει συνολική αξία, πλέον, η οποία κυμαίνεται άνω των $10 δισεκατομμυρίων, με περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη πραγματοποιημένα κέρδη.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top