ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γενικός Εισαγγελέας για θανατηφόρο 2012: «Αν είχαμε να αξιολογήσουμε σήμερα τα γεγονότα, ενδεχομένως να προχωρούσαμε με ποινική δίωξη»

Γενικός Εισαγγελέας για θανατηφόρο 2012: «Αν είχαμε να αξιολογήσουμε σήμερα τα γεγονότα, ενδεχομένως να προχωρούσαμε με ποινική δίωξη»

«Η Νομική Υπηρεσία αξιολόγησε την υπάρχουσα μαρτυρία και όπως συνηθίζει, ανέφερε στο Δικαστήριο λεπτομερώς τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση  για την αναστολή της ποινικής δίωξης.  Θεωρώ ότι ήταν απόλυτα σαφής και επεξηγηματική η δήλωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο και θα εισηγούμουν σε όλους όσους προβαίνουν σε κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο έτυχε χειρισμού από την Νομική Υπηρεσία η υπόθεση, να διαβάσουν, τουλάχιστον, το τι λέχθηκε στο Δικαστήριο», είπε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης ερωτηθείς από εκπροσώπους των ΜΜΕ, για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας να ζητήσει αναστολή της ποινικής δίωξης του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ.

Σε σχέση με θανατηφόρο τροχαίο το 2012, στη Λεμεσό, με θύμα τον Ανδρέα Λοΐζου, 17 ετών, τέως από την Μουτταγιάκα και ερωτηθείς κατά πόσον είναι η λαϊκή κατακραυγή που οδήγησε στην ποινική δίωξη για το δυστύχημα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η επαναξιολόγηση της όλης διαδικασίας ήταν απότοκο αιτήματος της οικογένειας του θύματος. «Είχε γίνει μια διερεύνηση στο αρχικό στάδιο. Πολύ πρόσφατα λήφθηκε επιστολή από τους δικηγόρους των συγγενών  του θύματος, η οποία ζητούσε να επαναξιολογηθεί η όλη διαδικασία. Έγινε, ως γνωστόν, μια έρευνα από την Αστυνομία. Παραδόθηκε το πόρισμα της έρευνας κοντά μας και χθες, με πολυσέλιδη ανακοίνωσή μας, εξηγήσαμε επακριβώς τους λόγους που μας οδήγησαν στην απόφαση να μην προχωρήσουμε σε δίωξη του ενός οδηγού, ο οποίος κατά τη γνώμη μας, αν είχαμε να αξιολογήσουμε σήμερα τα γεγονότα, ενδεχομένως να προχωρούσαμε με ποινική δίωξη [εναντίον του].

Για δε τον ισχυρισμό για εσκεμμένη παραμέληση καθήκοντος για τους αστυνομικούς, κρίναμε ότι για έναν από αυτούς, είναι σωστό να προχωρήσει η διαδικασία ποινικής δίωξης. Εννοείται βεβαίως, και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον από το αρμόδιο δικαστήριο, και η δίωξη δεν σημαίνει αμέσως και ενοχή. Επίσης είπαμε ότι τυχόν άλλες ενέργειες ή παραλείψεις άλλων αστυνομικών, ενδεχομένως να αποτελούν θέμα, το οποίο θα μπορούσε να μελετηθεί μέσα στο πλαίσιο ενδεχόμενων πειθαρχικών διαδικασιών από την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας έγιναν στο περιθώριο της τελετής υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού της Ελλάδας, στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Δείτε τη στιγμή της αναχαίτισης των ιρανικών drone πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ - Απίστευτα βίντεο

Ναρκωτικά σε ντουλάπι δεσμοφύλακα - Διευκρινίσεις Φυλακών για το δημοσίευμα

14 Απριλίου 2019: Όταν ο Νικόλας Μεταξάς σοκάρει την Κύπρο- Η ιστορία του πρώτου «Serial Killer» του νησιού

Ο νεαρός Αθηνόδωρος που αγαπά και προσπαθεί για την διατήρηση της κυπριακής παράδοσης – Όσα ασχολείται και πως φούντωσε η αγάπη από τα παιδικά χρόνια

Κύπρια τραγουδίστρια εξομολογείται: «Λέω να πάω και για δεύτερο παιδί»

Ισραήλ: Αεράμυνα από ατσάλι - Αυτά είναι τα συστήματα ασφαλείας που αναχαίτισαν την επίθεση του Ιράν - Βίντεο

Ισραήλ VS Ιράν: Ποια χώρα έχει τον πιο ισχυρό στρατόLIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

LIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ. Το 99% των 300 πυραύλων και drone αναχαιτίστηκαν, την στιγμή που ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μέτωπο». Από πλευράς του, το Ιράν είχε ανακοινωσει πως ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις θα είναι περιορισμένες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top