ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παναγιώτου: Παρουσίασε τον σχεδιασμό του Υπ. Γεωργίας μέχρι το 2028 - «Επεξεργαζόμαστε μέτρα για στοχευμένη ενίσχυση γεωργών»

Μ. Παναγιώτου:  Παρουσίασε τον σχεδιασμό του Υπ. Γεωργίας μέχρι το 2028 - «Επεξεργαζόμαστε μέτρα για στοχευμένη ενίσχυση γεωργών»

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου είχε σήμερα συνάντηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, κατά την οποία προέβη σε παρουσίαση του οράματος, του έργου και του προγραμματισμού του Υπουργείου για την περίοδο 2023-2028.

Μετά το πέρας της συνεδρίας η δρ Παναγιώτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Είχα σήμερα τη χαρά να έχω την πρώτη επίσημη συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας. Ενημέρωσα για τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του Υπουργείου, οι οποίοι καθορίζονται φυσικά στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης. Βασικός μας στόχος είναι η βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, το δίκαιο και σταθερό εισόδημα των γεωργών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγροτών και φυσικά, η επισιτιστική ασφάλεια.

Οι βουλευτές ανέπτυξαν τα θέματα που τους απασχολούν, κατέθεσαν τις ερωτήσεις τους στις οποίες απαντήσαμε και δώσαμε εξηγήσεις για τα θέματα τα οποία έθεσαν. Εξηγήσαμε την επικείμενη επικαιροποίηση της στρατηγικής που αφορά τον πρωτογενή τομέα, η οποία γίνεται μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις για να μπορέσει ακριβώς να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των αγροτών».

Για τις αναφορές των βουλευτών ότι η Κυβέρνηση δεν στήριξε τους αγρότες στην αύξηση του κόστους παραγωγής, η κα Υπουργός δήλωσε ότι επεξεργαζόμαστε μέτρα για στοχευμένη ενίσχυση των γεωργών και υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δώσει, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οικονομική στήριξη ύψους €4 εκατομμυρίων για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Σημείωσε, τέλος, ότι το Υπουργείο εργάζεται για τη βελτίωση του Σχεδίου διαχείρισης κινδύνων και, κυρίως, σε ό,τι αφορά τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων και για τη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα βοηθήσουν στον βαθμό που επιτρέπεται, στην απεξάρτηση των γεωργών μας από τις καιρικές συνθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ - Σειρήνες πολέμου ηχούν στη χώρα

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ - Σειρήνες πολέμου ηχούν στη χώρα

Το σύνολο –ή σχεδόν το σύνολό τους- των drones-καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top