ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή emails αποδήμων στην Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή emails αποδήμων στην Ελλάδα

Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ομογενών, καθώς πέρα από την ήδη διενεργούμενη έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διετάχθη και εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πολυάριθμες καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, εστάλη στα emails τους μήνυμα πολιτικού περιεχομένου από την Eυρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς οι ίδιοι να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για χρήση των προσωπικών τους στοιχείων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη.

Σημειώνεται ότι μαζί με την εν εξελίξει έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη νέα εισαγγελική έρευνα, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, αρνούμενη κατηγορηματικά οποιαδήποτε διαρροή στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος στο Υπουργείο, ώστε να «επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top