ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ισραήλ θα εγκρίνει τον θαλάσσιο διάδρομο Κύπρου-Γάζας - Τι λέει ισραηλινή εφημερίδα

Το Ισραήλ θα εγκρίνει τον θαλάσσιο διάδρομο Κύπρου-Γάζας - Τι λέει ισραηλινή εφημερίδα

Η ισραηλινή Kυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει την ερχόμενη Πέμπτη για την έγκριση θαλάσσιου διαδρόμου δια του οποίου θα παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Γάζας, δημοσιεύει απόψε η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Maariv.

Σύμφωνα με την Maariv, η ανθρωπιστική βοήθεια θα αγοραστεί και θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με έξοδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το πλοίο που θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια θα κατευθυνθεί αρχικά στην Κύπρο, όπου ειδικό ισραηλινό κλιμάκιο ασφαλείας θα ελέγξει το φορτίο του πλοίου και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, το πλοίο θα πλεύσει προς τις ακτές της Γάζας.

Το ισραηλινό δημοσίευμα δεν καθορίζει πού ακριβώς θα αγκυροβολήσει το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου αυτή να καταλήξει στους αμάχους του παλαιστινιακού θύλακα.

Η εφημερίδα Maariv επισημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επέμεινε η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του θαλασσίου διαδρόμου Κύπρου-Γάζας να εφαρμοσθεί πριν την έναρξη του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, προκειμένου να καταδειχθούν τυχόν αδυναμίες και να διορθωθούν, με στόχο τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας καθ’ όλη την διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top