ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός Αστυνομίας: Απάντησε αν υπάρχει μαρτυρία για αστυνομικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ

Αρχηγός Αστυνομίας: Απάντησε αν υπάρχει μαρτυρία για αστυνομικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, σχολίασε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως βρίσκονται παράλληλα δυο έρευνες. 

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Θησέα Ιωάννου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ανέφερε ότι βρίσκονται παράλληλα δυο έρευνες. Η μια φορά την ενδεχόμενη οικονομική πτυχή του θέματος και η άλλη τα παράπονα τον μοναχών

Ερωτηθείς για το πώς θα ενεργήσει η Αστυνομία σε περίπτωση που υπήρχαν Αστυνομικοί εκτός καθήκοντος και για το αν υπάρχει λίστα με ονόματα ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι την ημέρα της εφόδου ότι βρισκόταν στην Μητρόπολη Ταμασού και όχι στην Μονή Αββακούμ.  Όπως αναφέρθηκε και στην εκπομπή ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι είναι φίλος εδώ και χρόνια με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Οι καταθέσεις συνεχίζονται από τις δυο ανακριτικές ομάδες, συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί δεκαπέντε καταθέσεις από μοναχούς και άλλα πρόσωπα, που φαίνεται να έχουν γνώση για όσα γίνονταν στην Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται από το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να αποφασίσει την πορεία της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χριστάκης Ευσταθίου, το Συνοδικό Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει σήμερα το πώς θα κυλήσει το θέμα διαδικαστικά και σε ποια χρονοδιαγράμματα, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε ατόμου που θα μπορούσε να καταθέσει αναφορικά με την υπόθεση.

Το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο αποτελούν οι Μητροπολίτες Κιτίου Νεκτάριος, ο οποίος προεδρεύει του Συνοδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίας Βασίλειος και Λεμεσού Αθανάσιος καθώς και οι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος - ο οποίος αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Αμαθούντος Νικόλαος και Αρσινόης Παγκράτιος - που αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Μόρφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top