ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τους επιδοτούμενους ασθενείς - Ικανοποίηση Δαμιανού για την υλοποίησή του

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τους επιδοτούμενους ασθενείς - Ικανοποίηση Δαμιανού για την υλοποίησή του

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο κάλυψης εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής των επιδοτούμενων ασθενών που αποστέλλονται στο εξωτερικό για θεραπεία και ενός συνοδού τους.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση της πρότασης, καθώς όπως σημείωσε, αφορά σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των ασθενών, το οποίο η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει φέρει εις πέρας.

Το σχέδιο θα καλύπτει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για τους ασθενείς και έναν συνοδό τους, όπως και το κόστος διαμονής και διατροφής, κατά την περίοδο της παραμονής τους στο εξωτερικό.

Η επιχορήγηση αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής/διατροφής συνοδού καλύπτεται νοουμένου ότι κατά το ημερολογιακό έτος, που προηγείται του έτους κατά το οποίο ο ασθενής μετέβη στο εξωτερικό για θεραπεία, το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας του ασθενή ή του ίδιου του ασθενή στην περίπτωση ατόμου χωρίς εξαρτώμενα, δεν ξεπερνά τις €100.000.  Σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής είναι εξαρτώμενο τέκνο, η επιχορήγηση αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής/διατροφής συνοδού καλύπτονται, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

Το σχέδιο όπως ανέφερε ο κύριος Υπουργός τίθεται σε ισχύ την Τρίτη, 19 Μαρτίου, ενώ το κόστος του θα είναι της τάξης των €4.5 εκατομμύριων περίπου. Το κόστος, κατέληξε, έχει υπολογιστεί με βάση τον μέσο όρο ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό ετησίως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top