ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντάται με την Αννίτα η Ολγκίν - Καμία πίεση από την προσωπική απεσταλμένη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Συναντάται με την Αννίτα η Ολγκίν - Καμία πίεση από την προσωπική απεσταλμένη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Στα γραφεία της Πινδάρου θα βρεθεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκληρώνοντας σε αυτό το στάδιο τον κύκλο των συναντήσεων της, με πολιτικά κόμματα.

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ η οποία θα αναχωρήσει από την Κύπρο κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή, θα συνεχίσει το διερευνητικό της ταξίδι, αυτή τη φορά σε Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση με τη Γερμανική κυβέρνηση. Μέχρι την Κυριακή, η κ. Ολγκίν θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με μέλη της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.

Το Σάββατο, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ θα πραγματοποιήσει ακόμα μία συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόσκληση για μια συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ στην παρουσία της κ. Ολγκίν, φυσικά και θα ανταποκριθεί θετικά. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε όπως διευθετηθεί μια τέτοια συνάντηση δηλώνοντας πως ο ίδιος είναι πάντα έτοιμος για μια τέτοια συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι άριστη και πως με τον Έλληνα πρωθυπουργό βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση.

Την ίδια στιγμή υπέδειξε πως η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου, θα ωφελήσει και το κυπριακό. «Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την επίλυση του κυπριακού» ανέφερε.

Στις επαφές της, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το οποίο αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται ως «ομιχλώδες» αλλά και να πάρει απαντήσεις και από τις δύο πλευρές πηγαίνοντας πίσω μία επταετία στο Κραν Μοντανά. Τόσο τα ΗΕ όσο και η ίδια γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορεί να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος ο οποίος εκ των πραγμάτων θα καταλήξει και πάλι σε ναυάγιο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο λένε διπλωματικές πηγές, θα είναι το τέλος μιας μακράς προσπάθειας για το κυπριακό, με την τ/κ πλευρά να παίρνει αυτό το οποίο επιδιώκει, την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top