ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Αποστόλου στο «T»: Επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στον οικονομικό Γολγοθά για συνοδούς ασθενών

Ανδρέας Αποστόλου στο «T»: Επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στον οικονομικό Γολγοθά για συνοδούς ασθενών

Μια αδικία ίσως από τις μεγαλύτερες που υπήρχαν στο κράτος πρόνοιας μας, αποκαταστάθηκε επιτέλους με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο την Τετάρτη άναψε το πράσινο φως για την οικονομική στήριξη, για τους συνοδούς ασθενών, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μιλώντας στο «Τ» o βουλευτής της ΕΔΕΚ και Αντιπρόεδρος του ιδρύματος Χριστίνα Αποστόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης, να στηρίξει τους συνοδούς ασθενών που βρίσκονται στο εξωτερικό είτε για μικρό χρονικό διάστημα, είτε για πέραν του ενός έτους, όπως στην περίπτωση της Ρένας Γιαβάσιη. Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, αυτές οι οικογένειες δεν μεταναστεύουν από επιλογή, αλλά επειδή υπάρχει ανεπάρκεια στο σύστημα υγείας μας και το ίδιο το κράτος,  τους στέλνει στο εξωτερικό.

«Μέχρι σήμερα οι ΜΚΟ όπως το ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και οι ίδιες οι οικογένειες, αναλάμβαναν αυτό το φορτίο και ανέβαιναν εκτός από τον Γολγοθά του παιδιού τους ή των ιδίων σε έναν άλλο οικονομικό Γολγοθά», σημείωσε.

«Το ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου  εδώ και 18 χρόνια εκτός του ότι στηρίζει τις οικογένειες, έχουμε στηρίξει 462 οικογένειες μέχρι στιγμής, παλεύουμε και πολεμούμε έτσι ώστε το κράτος επιτέλους να αναλάβει αυτήν την ευθύνη και να φύγει το βάρος από τις ΜΚΟ».

Ένα θέμα που όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το ενέταξε στο πρόγραμμά του, με αποτέλεσμα σήμερα, σε συνεργασία με τον νυν υπουργό υγείας και με την υφυπουργό πρόνοιας, να έχουμε αυτή την κατάληξη και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση θα καλύπτει άμεσα τα έξοδα μετάβασης στο εξωτερικό, σίτισης και διαμονής του ασθενή και του ή των συνοδών του.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το κράτος στέλνει στο εξωτερικό περίπου 1200 άτομα. Ένας μεγάλος αριθμός παραμένει στο εξωτερικό για λίγες εβδομάδες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που βρίσκονται στο εξωτερικό για δύο χρόνια. Το σχέδιο τίθεται σε ισχύ την Τρίτη 19 Μαρτίου, ενώ το κόστος του θα είναι της τάξης των 4.5 εκ. ευρώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top