ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσιανό Καρναβάλι: Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 25 χιλ. οι καρναβαλιστές στη παρέλαση – Τι αλλάζει φέτος

Λεμεσιανό Καρναβάλι: Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 25 χιλ. οι καρναβαλιστές στη παρέλαση – Τι αλλάζει φέτος

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι αποτελεί την παλαιότερη και πιο δημοφιλή λαϊκή γιορτή της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα. Διαχρονικά η παράδοση της Αποκριάς εντοπίζεται σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, ωστόσο στην Λεμεσό με τη πάροδο του χρόνου πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που τελικά ταυτίστηκε με την πόλη και μετατράπηκε σε αναπόσπαστο μέρος της ιδιαίτερής της ταυτότητας και κουλτούρας.

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λεμεσού, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, όπου θα φτάσουν στο τέλος τους οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

Μιλώντας στο Themaonline, η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, ανέφερε ότι εδώ και μέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην πόλη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε, ότι το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πάρτι στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου με την Ευρυδίκη ενώ προηγήθηκε παρέλαση με τους βραδινούς καρναβαλίστικους ποδαράτους.

Σήμερα Παρασκευή, θα έχουν την τιμητική τους οι παιδικές χορωδίες – μελλοντικοί κανταδόροι στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί καρναβαλίστικο πάρτι στους Χαρουπόμυλους με το σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορμπά.

Αύριο Σάββατο, θα γίνει η συναυλία των ομάδων των Κανταδόρων στην πλατεία Διοικητηρίου και αμέσως μετά θα γίνει ακόμη ένα καρναβαλίστικο πάρτι στους Χαρουπόμυλους.

Την Κυριακή, με την κορύφωση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού και ένα 10ήμερο με τεράστια επιτυχία και τον κόσμο να αγκαλιάζει το καρναβάλι, ξεκινά στις 13:00 η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακαρίου.

Αρχίζουν οι ομάδες κανταδόρων, ακολουθεί η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού με μαζορέτες και αμέσως μετά ακολουθεί Βασίλισσα της Λεμεσού – «Το κόσμημα της Μεσογείου» με το επιβλητικό της άρμα και την συνοδεία της και πίσω της τα 120 άρματα με καρναβαλιστές.

Τι αλλάζει φέτος

Φέτος, όπως ανέφερε η κ. Αντωνιάδου, είναι η μεγαλύτερη παρέλαση των τελευταίων ετών αφού θα προηγηθούν μικρές ομάδες με πεζούς καρναβαλιστές πριν από τα 120 μεγάλα άρματα.

Με το τέλος της παρέλασης, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει το πάρτι στο οποίο αποχαιρετά το καρναβάλι στη πλατεία του Παλιού Λιμανιού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων, και ανανεώνει το ραντεβού για το Καρναβάλι του 2025.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των καρναβαλιστών στη παρέλαση, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ωστόσο σημείωσε ότι αναμένεται να ξεπεράσει τον περσινό αριθμό που ήταν περίπου τις 25 χιλιάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top