ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ: «Ο στόχος μείωσης τιμής ηλεκτρισμού περνά μέσα και από λειτουργία του τερματικού»

ΠτΔ: «Ο στόχος μείωσης τιμής ηλεκτρισμού περνά μέσα και από λειτουργία του τερματικού»

Ο στόχος για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού περνά μέσα και από τη λειτουργία του τερματικού, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το τερματικό υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό, ενόψει της επανέναρξης των εργασιών κατασκευής του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον χώρο των εγκαταστάσεων, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είπε ότι επισκέπτεται τον χώρο για να δείξει και στην πράξη την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της χθεσινής διαβούλευσης του Υπουργού με την εταιρεία και για να ενημερωθεί «για το πώς ξεκινούν και πάλι οι εργασίες, το συντομότερο πώς μπορούν να ολοκληρωθούν».

Ενας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Ενέργειας, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού. «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρόκειται για κάτι που επηρεάζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις», είπε, σημειώνοντας ότι ο βασικός στόχος για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού περνά μέσα και από τη λειτουργία του τερματικού.

«Η λειτουργία του τερματικού είναι μια βασική συνιστώσα προς την κατεύθυνση αυτού που θέλουμε να επιτύχουμε, αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο, και θα το πράξουμε, η μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού, μαζί με άλλες ενέργειες που ήδη ως Κυβέρνηση λαμβάνουμε μέτρα, όπως για παράδειγμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση κάνει και άλλες ενέργειες σχετικά με την ανάγκη ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας.

«Εργαζόμαστε σε διάφορους πυλώνες, και ένας βασικός πυλώνας είναι και η λειτουργία του τερματικού», σημείωσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για την πλωτή μονάδα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι, «είναι μέρος της όλης προσπάθειας». «Και εκεί χθες λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε και πάλι σήμερα και με τον Υπουργό αλλά και με την εταιρεία», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Ενέργειας και την εταιρεία «που καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν επηρεάζει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top