ΔΙΕΘΝΗ

Ινδική εταιρεία «έσπασε» το ρεκόρ και έφτιαξε την μεγαλύτερη κρέπα στον κόσμο - Δείτε βίντεο

Ινδική εταιρεία «έσπασε» το ρεκόρ και έφτιαξε την μεγαλύτερη κρέπα στον κόσμο - Δείτε βίντεο

Νέο ρεκόρ Γκίνες κατάφερε να «σπάσει» μία εταιρεία τροφίμων στην Ινδία, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο dosa στον κόσμο -ένα δημοφιλές ινδικό σνακ που μοιάζει με την κρέπα-, στο εργοστάσιό της, στη Βεγγαλουρού, το προηγούμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Times of India, μία ομάδα 75 σεφ της MTR Foods κατασκεύασε μία κρέπα μήκους 37,5 μέτρων ρίχνοντας ζυμάρι σε ένα ειδικά κατασκευασμένο τηγάνι που σχεδίασε ένας τοπικός κατασκευαστής εξοπλισμού κουζίνας και στη συνέχεια την τύλιξαν με συγχρονισμένες κινήσεις.

Τι είπε ο επικεφαλής της ομάδας

Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό δεν το πέτυχαν με ευκολία. Η ομάδα των 75 σεφ έφτιαξε την μεγαλύτερη κρέπα στον κόσμο μετά από 110 αποτυχημένες προσπάθειες και έξι μήνες συνεχούς εργασίας. Ο Regi Mathew, επικεφαλής σεφ της ομάδας, εξήγησε τις προσπάθειες που κρύβονται πίσω από αυτό. «Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να φτιάξουμε μια dosa 100 ποδιών, για να σηματοδοτήσουμε το ορόσημο των 100 χρόνων της MTR Foods.

Ωστόσο, θέλαμε να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την dosa όσο μεγαλύτερη μπορούσαμε. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις. Βλέπετε, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να βρούμε τη βέλτιστη θερμοκρασία και το επίπεδο pH του ζυμαριού για να κάνουμε αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, όταν ξεκινήσαμε τις δοκιμές, ήταν χειμώνας και τώρα είναι καλοκαίρι. Χωρίς να το καταλάβουμε αυτό, η dosa θα ήταν μια αποτυχία», δήλωσε.

Πώς βρήκαν την κατάλληλη θερμοκρασία

Μετά από πολλές τέτοιες δοκιμές, ο Mathew και η ομάδα του βρήκαν τη βέλτιστη θερμοκρασία για το tawa – σκεύος που φτιάχνουν την κρέπα – η οποία είναι στους 120C και μειώνεται στους 90C όταν χύνεται το μείγμα. «Πρώτα, η tawa ανεβαίνει στην επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία μας παίρνει μερικά λεπτά για να την προετοιμάσουμε. Μετά από αυτό, το μετριάζουμε με νερό και καθώς η θερμοκρασία σταθεροποιείται, τσιγαρίζουμε λίγο λάδι.

Έχουμε χρησιμοποιήσει ένα μηχάνημα το οποίο μπορούμε να κυλήσουμε πάνω στο ταψί για να ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήσαμε 75 κιλά ζύμης για να φτιάξουμε το dosa μήκους 123 ποδιών. Υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων κοντά στο tawa, 15 από τη μία πλευρά και 16 από την άλλη, οι οποίοι κόβουν σιγά-σιγά την dosa και την αναποδογυρίζουν», δήλωσε ο Mathew.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top