ΔΗΣΥ: Σε κούρσα συσπείρωσης η ηγεσία - Ο πόλεμος της πρωτιάς

ΔΗΣΥ: Σε κούρσα συσπείρωσης η ηγεσία - Ο πόλεμος της πρωτιάς

Δεχόμαστε πόλεμο από παντού, δήλωσε εμφαντικά η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, σχολιάζοντας την αποχώρηση του τέως Α´ Αντιπροέδρου Μάριου Πελεκάνου και την προσχώρησή του, στο ΕΛΑΜ.

Η αναφορά της Αννίτας Δημητρίου σε πόλεμο, δεν είναι καθόλου τυχαία. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Μάριου Πελεκάνου από τον ΔΗΣΥ, η Πινδάρου ενεργοποίησε σχέδιο συσπείρωσης του κόμματος, στέλνοντας το μήνυμα πως καμία σχέση έχει με το ΕΛΑΜ, σε πολιτικό επίπεδο( όπως ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ) και το δεύτερο και εξίσου σημαντικό, είναι να στείλει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, πως δεν πρέπει να αφεθεί ο ΑΚΕΛ να κερδίσει την πρωτιά, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ένα μήνυμα το οποίο θυμίζει περασμένες εποχές, που στόχο έχουν την πόλωση.

Αν ο ΔΗΣΥ δέχεται ανελέητο πόλεμο από διάφορες κατευθύνσεις, αυτό θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσει κάποια στιγμή προς τα μέλη του κόμματος, τα οποία παρακολουθούν τη μία κρίση να διαδέχεται την άλλη. Το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, θα γίνουμε θεατές μιας μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, κάτι για το οποίο τα δύο κόμματα δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Πελεκάνος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε πως, ποτέ δεν αναζητούσε το οικονομικό όφελος και την καρέκλα. Αυτό φυσικά, θα διαφανεί μετά τις ευρωεκλογές, στην περίπτωση που ο κ.Πελεκάνος δεν εξασφαλίσει έδρα στην Ευρωβουλή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.