ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτυχής έφεση Τράπεζας Κύπρου κατά Επ. Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο €950.000

Επιτυχής έφεση Τράπεζας Κύπρου κατά Επ. Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο €950.000

Αποδεχτή έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο έφεση που κατέθεσε η Τράπεζα Κύπρου κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, ημερομηνίας 27 Μαΐου, 2022, με την οποία είχε επικυρωθεί η διοικητική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ημερομηνίας 28 Απριλίου, 2014, με την οποία επιβλήθηκε στην Τράπεζα, διοικητικό πρόστιμο, συνολικού ύψους €950.000.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου, με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, είχε επικυρωθεί η διοικητική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ημερομηνίας 28 Απριλίου, 2014, με την οποία επιβλήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου διοικητικό πρόστιμο, συνολικού ύψους €950.000.

Είχε προηγηθεί, στις 4 Φεβρουαρίου, 2013, απόφαση της Επιτροπής, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι η Τράπεζα είχε προβεί σε αριθμό παραβάσεων προνοιών διαφόρων νομοθεσιών, στο πλαίσιο της επένδυσης της σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρεται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε παραβίαση της αντικειμενικής πτυχής της αρχής της αμεροληψίας, από μέρους της Επιτροπής, ως εκ της συμμετοχής σε αυτή της Προέδρου της».

«Κατά συνέπεια, οι αφορώντες την πτυχή αυτή, λόγοι έφεσης, επιτυγχάνουν», αναφ΄ρεται.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η έφεση επιτυγχάνει, η δε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 27.5.2022 παραμερίζεται» και «συνακόλουθα και η απόφαση της Επιτροπής, ημερομηνίας 28.4.2014, ακυρώνεται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Νέα άφιξη μετανάστων: Εντοπίστηκαν 2 πλοιάρια με 141 άτομα - Ανάμεσα τους και 25 παιδιά

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφίαΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top