ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν οι μέδουσες σε παραλίες της Αμμοχώστου και της Λεμεσού - Τι λέει το ΤΑΘΕ

Παραμένουν οι μέδουσες σε παραλίες της Αμμοχώστου και της Λεμεσού - Τι λέει το ΤΑΘΕ

Οι μέδουσες που εμφανίστηκαν στις νότιες και ανατολικές παραλίες της Κύπρου παραμένουν στην περιοχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), το οποίο καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό και να αποφεύγει να τις αγγίξει, είτε μέσα στη θάλασσα, είτε έξω από αυτή.

«Λόγω των υφιστάμενων υδρογραφικών συνθηκών η παρουσία μεμονωμένων ατόμων του είδους παραμένει στην παράκτια περιοχή της Κύπρου. Άτομα της Νομαδικής Μέδουσας καταγράφονται τις τελευταίες μέρες από τον Κόλπο της Λεμεσού μέχρι και τις παραλίες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΤΑΘΕ σημειώνει ότι η παρουσία πληθυσμού μεδουσών είναι ένα παροδικό φαινόμενο και αναμένεται πως θα απομακρυνθούν προς την ανοικτή θάλασσα όταν και εφόσον αλλάξει η κατεύθυνση των θαλάσσιων ρευμάτων.

«Το ΤΑΘΕ παροτρύνει το κοινό να είναι προσεκτικό στις παράλιες περιοχές και να αποφεύγει να αγγίξει τις μέδουσες, είτε αυτές είναι μέσα στη θάλασσα, είτε έχουν ήδη ξεβραστεί στην παραλία», καταλήγει η ανακοίνωση.

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... φέρνει μαζί της σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η περιοχή μας - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top