Βαλτιμόρη: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται για την άμεση ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε

Βαλτιμόρη: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται για την άμεση ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε χθες Παρασκευή στη Βαλτιμόρη πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανακατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν η γέφυρα που κατέρρευσε προ ημερών σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, παρασύροντας στον θάνατο έξι ανθρώπους.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι όλη η χώρα σας στηρίζει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μπροστά από τα συντρίμμια της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προκάλεσε την κατάρρευση.

Διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα έργα για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις αρχές της εβδομάδας άνοιξε ένας προσωρινός διάδρομος για να επιτρέψει την πρόσβαση σε σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης των συντριμμιών, αλλά δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να επιτρέψει τη διέλευση εμπορικών πλοίων.

«Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να ανακατασκευάσουμε αυτήν τη γέφυρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιο χρηματοδότησης.

«Από τον αέρα, είδα μια γέφυρα που διαλύθηκε. Αλλά εδώ στο έδαφος, βλέπω μια κοινότητα που έχει ενωθεί.Θέλω να ευχαριστήσω τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν, τους λιμενικούς και τους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους που ξεκίνησαν δράση από την πρώτη στιγμή και που είναι εδώ από τότε», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε συγγενείς των έξι εργατών που σκοτώθηκαν και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Τα θύματα ήταν μετανάστες (από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα) που εκτελούσαν έργα οδοποιίας στη γέφυρα όταν το Dali – ένα εμπορευματικό πλοίο μήκους 300 μέτρων και πλάτους 48 μέτρων – προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες στήριξης, εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Η ανακατασκευή της γέφυρας της Βαλτιμόρης εκτιμάται πως θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE