ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Λευκωσίας: Αυτές τις οικοδομές κήρυξε ως επικίνδυνες

Δήμος Λευκωσίας: Αυτές τις οικοδομές κήρυξε ως επικίνδυνες

Αριθμό οικοδομών ως επικίνδυνες κήρυξε ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει σε οικοδομές, ειδικά σε περιοχές ειδικού χαρακτήρα και διατηρεί μητρώο επικίνδυνων οικοδομών, καθώς και κατόπιν καταγγελίας δημοτών.

«Οι οικοδομές που παρουσιάζουν προβλήματα ελέγχονται από καταρτισμένους μηχανικούς/τεχνικούς, οι οποίοι κρίνουν εάν όντως υπάρχει επικινδυνότητα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είτε στους κατοίκους, είτε σε διερχόμενους, είτε ακόμη και σε παράνομα εισελθόντες. Τότε οι οικοδομές κηρύσσονται 'επικίνδυνες' σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία», αναφέρει σε ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας ο οποίος καλεί τους ιδιοκτήτες των οικοδομών που έχουν κηρυχθεί ως επικίνδυνες, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας στα τηλέφωνα 22797484, -554 και να προχωρήσουν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για άρση της επικινδυνότητας.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος αναφέρει ότι θα μπορεί να εισέλθει αυτεπάγγελτα στην οικοδομή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για άρση του κινδύνου, ή/και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και €20.000, ή/και να προωθηθεί ποινική υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οικοδομές που έχουν κηρυχθεί ως επικίνδυνες είναι στην Οδό Αριστοκύπρου 22 & Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19-20 γωνία, ενορία Αγίου Σάββα, Φ/Σχ.: 21/460609, Τμ. Α, Τεμ. 199, στην Οδό Ιπποκράτους 16Α, ενορία Αγίου Σάββα, Φ/Σχ.: 21/460512, Τμ Β, Τεμ. 98, στην Οδό Γιάννη Ψυχάρη 54, ενορία Αγίου Ανδρέα, Φ/Σχ.: 21/450301, Τμ. 1, Τεμ. 85, στην Οδό Έκτορος 48, ενορία Ταχτ Ελ Καλέ, Φ/Σχ.: 21/470113, Τμ. 2, Τεμ. 50, στην Οδό Διγενή Ακρίτα 84, ενορία Τρυπιώτη, Φ/Σχ.: 21/540301, Τμ. 25, Τεμ.1027, στην Οδό Λέσβου 3, ενορία Καϊμακλίου, Φ/Σχ.: 21/1000V01, Τμ. Α, Τεμ 384, στην Οδό Διγενή Ακρίτα 82, ενορία Αγίου Αντωνίου, Φ/Σχ.: 21/540301, Τμ. 24, Τεμ. 326 και στην Οδό Θεοκρίτου 6, ενορία Αγίου Αντωνίου, Φ/Σχ.: 21/460604, Τμ. 24, Τεμ. 153.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»ΠτΔ: Συμφωνεί απόλυτα με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα - «Στηρίζουμε αυτή την θέση»

ΠτΔ: Συμφωνεί απόλυτα με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα - «Στηρίζουμε αυτή την θέση»

Ως Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή ευρωπαϊκή ευρωάμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top