ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νεκρός στη Λεμεσό: Στους 11 ο αριθμός των αλλοδαπών που διέμεναν στο διαμέρισμα – Πώς έγινε ο έλεγχος και γιατί εισήλθαν χωρίς ένταλμα

Νεκρός στη Λεμεσό: Στους 11 ο αριθμός των αλλοδαπών που διέμεναν στο διαμέρισμα – Πώς έγινε ο έλεγχος και γιατί εισήλθαν χωρίς ένταλμα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου αναφορικά με την τραγωδία στη Λεμεσό, όπου αλλοδαπός βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ελέγχου της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sigma Λουκά Σπαθάρη, ο κύριος Κυριάκου, ανέφερε ότι «κατά την είσοδο των μελών του κλιμακίου της ΥΑΜ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δύο ένοικοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας πηδώντας από το παράθυρο από την πίσω μεριά του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο άλλος προσπάθησε να πηδήξει από το μπαλκόνι διαμερίσματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος της σκηνής από κλιμάκιο και αναμένεται η άφιξη ιατροδικαστή».

«Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα φαίνεται να διέμεναν έντεκα αλλοδαποί, όλοι παράνομοι. Ενώ, εντοπίστηκε ένας ακόμα αλλοδαπός σε δίπλα διαμέρισμα ο οποίος ήταν επίσης παράνομος. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε σχετικό ένταλμα για τον έλεγχο, εξήγησε ότι «το δικαστήριο για να εκδώσει ένταλμα πρέπει να αναζητήσει τεκμήρια και όχι πρόσωπα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονταν ένταλμα αφού είναι σαν καταγραφή πληθυσμού»

Επισημαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της ΥΑΜ εισήλθαν εντός του διαμερίσματος, είπε ότι «όταν διενεργεί ελέγχους η ΥΑΜ, επισκέπτονται το διαμέρισμα χτυπούν την πόρτα και αφού έχουν τη συγκατάθεση γίνεται καταγραφή των ενοίκων, όπως ακριβώς γίνεται η διαδικασία καταγραφής πληθυσμού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι ένοικοι τους άνοιξαν την πόρτα».

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση του τραυματία, κρίνεται σοβαρή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top