LIKE ONLINE

Ο πραγματικός λόγος που σβήνουν τα φώτα κατά την απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου - Δείτε βίντεο

Ο πραγματικός λόγος που σβήνουν τα φώτα κατά την απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου - Δείτε βίντεο

Για πολλούς επιβάτες, το σβήσιμο των φώτων της καμπίνας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης σε νυχτερινές πτήσεις μπορεί να μοιάζει με μια μικρή ενόχληση ή μια διακριτική χειρονομία για την ενθάρρυνση της ανάπαυσης. Ωστόσο, αυτό το φαινομενικά αθώο μέτρο εξυπηρετεί έναν κρίσιμο σκοπό ασφάλειας, έναν σκοπό που θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πρώην αεροσυνοδός της United Airlines Sue Fogwell έριξε φως σε αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας, εξηγώντας ότι το σβήσιμο των φώτων κατά τη διάρκεια νυχτερινών πτήσεων επιτρέπει στην όραση των επιβατών να προσαρμοστεί στο σκοτάδι. Αυτή η περίοδος προσαρμογής, που συνήθως διαρκεί από δέκα έως 30 λεπτά, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της ορατότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές όπως οι εκκενώσεις.

 «Η χαμηλή ρύθμιση των φώτων δίνει στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος επιπλέον χρόνο για να προσαρμοστούν στο σκοτάδι, διευκολύνοντάς τους ουσιαστικά να δουν τα φώτα του ορόφου που οδηγούν στις εξόδους», εξήγησε ο Fogwell.

Σε ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης, όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει, η ικανότητα γρήγορου και αποτελεσματικού εντοπισμού των εξόδων κινδύνου μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Παρέχοντας στους επιβάτες αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν στο σκοτάδι, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις πιθανότητες για μια γρήγορη και ομαλή εκκένωση.


Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ορίζει ότι τα πληρώματα πτήσεων πρέπει να είναι σε θέση να εκκενώσουν ένα αεροσκάφος εντός 90 λεπτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτή η αυστηρή απαίτηση υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής μέτρων που βελτιστοποιούν την ετοιμότητα των επιβατών και του πληρώματος κατά τις κρίσιμες φάσεις της πτήσης.

Διατηρώντας καθαρή ορατότητα τόσο εντός όσο και εκτός του αεροσκάφους, τα πληρώματα πτήσης είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα μέλη του πληρώματος.

Αν και αυτά τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φαίνονται ασήμαντα σε κάποιους, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της ζωής των επιβατών των αερογραμμών. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τηρώντας τα καθιερωμένα πρωτόκολλα, οι αεροπορικές εταιρείες αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και αποτελεσματική ταξιδιωτική εμπειρία για όλους.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top