ΕΛΛΑΔΑ

Ορκίζεται η νέα Ελληνική Κυβέρνηση

Ορκίζεται η νέα  Ελληνική Κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί από στιγμή σε στιγμή η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, με τους υπουργούς και τους υφυπουργούν να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνολικά θα ορκιστούν 16 υπουργοί, 16 αναπληρωτές υπουργοί και 12 υφυπουργοί, ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.


Κυβέρνηση μάχης και ευθύνης αλλά και κυβέρνηση τετραετίας που οφείλει «να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας και στο λαϊκό αίτημα για σκληρή δουλειά» χαρακτήρισε το νέο υπουργικό συμβούλιο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χθες τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

«Συνεχίζουμε τη δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πολλά, σημαντικά πράγματα. Η συμφωνία είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και δεν χρειάζεται καμία ανησυχία γιατί το υπουργείο Οικονομικών πάει καλά στα φορολογικά έσοδα και πάμε πολύ καλά και στο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα βγει το επόμενο διάστημα και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.
«Δεν είναι η ώρα για εξαγγελίες, είναι ώρα για δουλειά», τόνισε. Για «ώρα ευθύνης και δουλειάς» έκανε λόγο και ο Δημήτρης Βίτσας.

«Συνεχίζουμε με τομές», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει να κάνει έργο και όχι να μιλάει.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, κ. Ξάνθος είπε ότι μπορούν να γίνουν «οι αλλαγές που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση και η λειτουργική απόδοση του συστήματος, για να υπάρξουν αλλαγές και τομές σε κρίσιμους τομείς που υστερεί το σύστημα όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top