ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε προληπτικά το Ειδικό Σχέδιο Εστία - Σε εγρήγορση το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε προληπτικά το Ειδικό Σχέδιο Εστία - Σε εγρήγορση το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

Το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή, αναφέρει τα ακόλουθα.

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, ενεργοποιήθηκε προληπτικά το Ειδικό Σχέδιο Εστία (Επίπεδο 3), ενώ το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε πλήρη λειτουργία και εγρήγορση.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου της Ιορδανίας και του Λιβάνου, τέσσερις πτήσεις με συνολικό αριθμό 704 επιβατών με προορισμό την Ιορδανία και τον Λίβανο προσγειώθηκαν χθες στη Λάρνακα. Οι δύο πτήσεις προς Λίβανο αναχώρησαν σήμερα το πρωί για Βηρυτό, ενώ η μια εκ των δύο πτήσεων προς Ιορδανία θα αναχωρήσει για Αμμάν σήμερα το μεσημέρι.  Στις πτήσεις επέβαιναν 101 Ιορδανοί, στους οποίους παρασχέθηκαν όλες οι σχετικές διευκολύνσεις, μέχρις ότου αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε συνεχή επαφή με ομολόγούς του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top