ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ελληνικά υποβρύχια drones που τρέμουν οι Τούρκοι

Τα Ελληνικά υποβρύχια drones που τρέμουν οι Τούρκοι

Η ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων είναι πάντα προτεραιότητα για τα παράκτια κράτη, ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται σε γεωγραφικά στρατηγικά και ταυτόχρονα ευαίσθητα σημεία.

Με την τεχνολογική πρόοδο, οι τεχνικές αναβαθμίζονται συνεχώς, και τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα σκέφτεται σοβαρά να μπει στο… παιχνίδι των υποβρύχιων drones που κάνουν την εμφάνιση τους, όπως πρόσφατα της Aurora Flight Sciences, της Boeing.

Τα υποβρύχια drones, γνωστά και ως αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUVs), είναι ικανά να εκτελούν ποικιλία αποστολών χωρίς την ανάγκη άμεσου ανθρώπινου ελέγχου. Μπορούν να καταγράφουν σημαντικά δεδομένα, να παρακολουθούν θαλάσσιες περιοχές, να αναλαμβάνουν ερευνητικές και συντηρητικές εργασίες, καθώς και να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν υποθαλάσσια συστήματα.Στο πλαίσιο της Ελληνικής άμυνας, τα υποβρύχια drones αναμένεται να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) της χώρας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα, βρισκόμενη σε μια περιοχή με συχνές τεταμένες σχέσεις, ιδίως με την Τουρκία, χρειάζεται να ενισχύσει τις ικανότητες παρακολούθησης και προστασίας των θαλάσσιων συνόρων της.

Τα AUVs προσφέρουν μία σειρά από τεχνικά πλεονεκτήματα. Με την ικανότητα να λειτουργούν σε μεγάλα βάθη και σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες, καθώς και την αυτονομία τους που επιτρέπει παρατεταμένες αποστολές, τα drones αυτά είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη συνεχή επιτήρηση και διαχείριση θαλάσσιων περιοχών που απαιτούν σταθερή παρουσία και επιτήρηση.

Οι εφαρμογές τους δεν περιορίζονται μόνο στην παρακολούθηση και την ασφάλεια. Τα υποβρύχια drones μπορούν επίσης να αναλάβουν κρίσιμες αποστολές όπως η έρευνα και η συλλογή δεδομένων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η καταμέτρηση και η εξερεύνηση φυσικών πόρων, καθώς και η διάσωση και η αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

ΠΗΓΗ: Newsauto.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top