Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο δύο αμάχων σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν του νοτίου Λιβάνου.

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, «σε ανταπόδοση για τις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού (…) σε σπίτια αμάχων, όπως στη σφαγή της Χανίν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν γυναίκα περίπου 50 ετών και 12χρονο κορίτσι, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Μαχητικά αεροσκάφη του εχθρού εκτόξευσαν δύο πυραύλους αέρος-εδάφους εναντίον διώροφου σπιτιού, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς», μετέδωσε το ΝΝΑ. Τα θύματα ήταν μέλη οικογένειας που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι της παρότι τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 380 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί ότι 277 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι, ένδεκα στρατιωτικοί και οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE