ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Iστορική απόφαση» για την παύση Ερωτοκρίτου λένε οι δικηγόροι του ΓΕ Κληρίδη

«Iστορική απόφαση» για την παύση Ερωτοκρίτου λένε οι δικηγόροι του ΓΕ Κληρίδη

Για «ιστορική απόφαση» του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας αναφορικά με την παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, έκαναν λόγο οι δικηγόροι του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σε δηλώσεις του μετά την ανάγνωση της απόφασης, στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος Γιώργος Τριανταφυλλίδης, που εκπροσώπησε τον κ. Κληρίδη, ανέφερε ότι το θέμα δεν ήταν προσωπικό, αλλά μια θεσμική διαφορά μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

«Το Συμβούλιο έχει αποφασίσει. Θα διαβάσουμε την απόφαση και όλοι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία», είπε.

Ερωτηθείς αν μίλησε με τον Γενικό Εισαγγελέα, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι του έχει διαβιβάσει την απόφαση του Συμβουλίου, ενώ ο κ. Κληρίδης δεν έκανε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο έτερος δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα, Χρίστος Κληρίδης, μίλησε εξάλλου για ιστορική απόφαση και είπε ότι το Συμβούλιο ήταν πολύ σαφές, καθώς «δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας η ετυμηγορία του».

«Είναι απόλυτα σεβαστή και θα ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν επηρεάζεται η ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Ερωτόκριτου στο Κακουργιοδικείο, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «όπως είπε το Συμβούλιο, η υπόθεση αυτή δεν επηρεάζει καθ` οιονδήποτε τρόπο την ποινική διαδικασία».

Είπε τέλος ότι η απόφαση κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεσμεύεται από αυτή.

Τύποις μόνον ακολουθεί η παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είπε, αν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει τυπικά να αναμένεται η πράξη της τελικής παύσης από τον Πρόεδρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top