ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα - Η οικονομική στενότητα και ο περιορισμός σε άλλες αγορές

Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα - Η οικονομική στενότητα και ο περιορισμός σε άλλες αγορές

Αυξημένη ήταν η κίνηση στις υπεραγορές κατά τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές στην Κύπρο να εστιάζουν κυρίως στην προμήθεια τροφίμων και ειδών για το πασχαλινό τραπέζι. Αντίθετα, οι αγορές σε είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν περιορισμένες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, η οικονομική στενότητα οδήγησε τους καταναλωτές να εστιάσουν σε είδη πρώτης ανάγκης και όχι σε άλλες αγορές. Κατά συνέπεια, η κίνηση στις υπεραγορές ήταν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο πέρσι, κάτι για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενη η κίνηση που παρατηρήθηκε στις υπεραγορές κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι σε αυτό συνέβαλαν οι προσφορές από πλευράς των υπεραγορών. Όπως εξήγησε, οι υπεραγορές μελετούν την ανταπόκριση των καταναλωτών, ώστε να διαμορφώνουν τις τιμές με τρόπο που να επιτρέπει να προμηθεύονται όσα χρειάζονται. Γι’ αυτό, όπως είπε, υπήρχε ικανοποιητική κίνηση στις υπεραγορές όλων των μεγεθών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταθερότητα στην ανταπόκριση του κοινού κατά τις εορταστικές περιόδους, ενώ προηγουμένως υπήρχε μία τάση υποχώρησης από έτος σε έτος, κάτι το οποίο απέδωσε στις στρατηγικές που εφαρμόζουν οι υπεραγορές. Ανέφερε, ακόμα, ότι οι καταναλωτές συνηθίζουν πλέον να διερευνούν την αγορά και εκμεταλλεύονται τις προσφορές κάθε υπεραγοράς, έτσι προμηθεύονται από κάθε μία τις ποσότητες και τα είδη που τους συμφέρουν περισσότερο.

«Κάθε χρόνο υπάρχει αλλαγή της συμπεριφοράς του καταναλωτή», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηαδάμου, προσθέτοντας ότι οι υπεραγορές φροντίζουν να προσαρμόζονται στις αλλαγές αυτές, για να έχει τη δυνατότητα να βρει αυτό που ζητά ο καταναλωτής. Όσον αφορά το διάστημα μετά την εορταστική περίοδο, είπε ότι αναμένεται περιορισμένη κίνηση και γι’ αυτό ενισχύονται οι προσφορές, ώστε να προσελκύσουν το κοινό.

Από πλευράς της ΠΟΒΕΚ, ο κ. Κουρσάρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι σε ό,τι αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης παρατηρήθηκαν «δυνατές αγορές για όλα τα πορτοφόλια», όπως είπε. Επεσήμανε, όμως, ότι ο κόσμος ήταν συγκρατημένος σε άλλες αγορές, λόγω στενότητας.

Αν και υπήρξε κίνηση σε περιοχές της υπαίθρου και ιδιαίτερα σε χώρους εστίασης, όπως είπε ο κ. Κουρσάρης, η κίνηση τις ημέρες του Πάσχα δεν έμοιαζε με προηγούμενες εποχές, όταν υπήρχε το συνήθειο για προμήθεια ειδών ένδυσης και υπόδησης, αλλά και για δώρα. Εκτίμησε επίσης ότι τα επιδόματα που δόθηκαν σε ευπαθείς ομάδες, διοχετεύθηκαν σε είδη πρώτης ανάγκης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top