ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Αββακούμ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 θα θέσουν υπόψιν της Ανακριτικής Επιτροπής το υπάρχον δεδικασμένο, ζητώντας την παύση των διώξεων, ενώ τονίζουν πώς περιμένουν και απαντήσεις για το Υπόμνημα με τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Στις 5 Μαρτίου 2024 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας καταδίκασε τον Πανοσιολογιωτάτο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεωργίου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Ττόουλο και τον Οσιότατο Ιερομόναχο Αββακούμ Χριστοφή μεταξύ άλλων και σε τρίμηνη αργία χωρίς στέρηση αποδοχών.

Στις 12 Μαρτίου 2024 ο Πανιερώτατος με επιστολή του προς τον αρμόδιο εκκλησιαστικό φορέα γνωστοποίησε την ποινή και έδωσε οδηγίες και για την τρίμηνη παύση της μισθοδοσίας τους.

Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, προσφύγαμε τόσο στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα όσο και στον αρμόδιο φορέα, διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη αυτή απόφαση του Πανιερωτάτου.

Στις 10 Μαΐου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας έδωσε εγγράφως οδηγίες στο Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο για την καταβολή των οφειλομένων μισθών και στους τρεις ανωτέρω αναφερομένους, αναγνωρίζοντας σαφώς πλέον την ύπαρξη και ισχύ των καταδικαστικών αποφάσεων και ταυτοχρόνως και το δεδικασμένο, που αυτές οι αποφάσεις παράγουν.
Ήδη οι παρανόμως μη καταβληθείσες αποδοχές, καταβλήθηκαν, δικαιώνοντας τους πελάτες μας.

Υποστηρίζοντας σταθερά και αδιαπραγμάτευτα την νομιμότητα και την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, την Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 θα θέσουμε για μία ακόμη φορά υπόψιν της Ανακριτικής Επιτροπής το υπάρχον δεδικασμένο, το οποίο πλέον έχει ομολογήσει και αποδεχθεί ρητώς και σαφώς και ο Πανιερώτατος, αν και μέχρι τώρα το απέκρυπτε ακόμη και από την Ιερά Σύνοδο.

Ελπίζουμε, ότι αυτή την φορά, η Ανακριτική Επιτροπή θα αποφασίσει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη και θα διατάξει την παύση της διώξεως κατά των πελατών μας.

Παραμένει, βεβαίως, σε εκκρεμότητα το Υπόμνημα μας με τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, το οποίο δεν έχει ακόμη απαντηθεί, παρά τις προσπάθειες μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Ανθούπολη:  «Μίλησε» η νεκροτομή του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου – Όσα κατέδειξε

Τροχαίο στη Λάρνακα: Διασωληνωμένος ο 30χρονος μοτοσικλετιστής - Χτύπησε στο πίσω μέρος φορτηγού

Φ. Φαίδωνος: Καταγγέλλει εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια υπεραγοράς και μετρητά - «100 ευρώ το φακελάκι»

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Πτήση Singapore Airlines: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το αεροσκάφος έπεσε 54 μέτρα σε 5 δευτερόλεπτα

Εξιτήριο για τον Δημήτρη Σταρόβα - Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράστασηΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top