ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Τσίγκης: «Είμαι ανεξάρτητος στην καρδιά, την ψυχή και το μυαλό»

Χρίστος Τσίγκης: «Είμαι ανεξάρτητος στην καρδιά, την ψυχή και το μυαλό»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρήστος Τσίγκης, καλεσμένος σε τηλεοπτικό Ντιμπέιτ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, με το δημοσιογράφο Γιάννη Καρεκλά, τοποθετήθηκε για διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο Στροβόλου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του, ο κ. Τσίγκης ανέδειξε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση σωρείας έργων υποδομής στο Δήμο, τα οποία είχαν μεν αναβληθεί λόγω οικονομικής κρίσης του 2013, αλλά ξεχάστηκαν όλη την προηγούμενη εφταετία.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να παραμένουν δέσμιοι στην καθυστέρηση εφαρμογής παγκύπριων πολιτικών και πολεοδομικών σχεδίων, αλλά θα πρέπει να αξιοποιούν τις Προσωρινές Διαμορφώσεις για βελτιωτικά έργα στους Δήμους, όπως για παράδειγμα πεζοδρόμια, οχετούς ομβρίων υδάτων και υπογειοποίηση υπηρεσιών,  κάνοντας το Δήμο προσπελάσιμο.

Αναφερόμενος σε θέματα διαφάνειας και ελέγχου, ο Χρήστος Τσίγκης σημείωσε ότι η τεχνολογία επιτρέπει πλέον να προσφέρονται όλες οι συνεδρίες σε ζωντανή μετάδοση για τους Δημότες, οι οποίοι πρέπει να μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις δραστηριότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, από την άνεση του ίδιου του σπιτιού τους. Παράλληλα, σε ένα Οργανισμό όπως το Δήμο Στροβόλου, των 24 εκατομμυρίων ετησίως σε κύκλο εργασιών, απουσιάζει ο εσωτερικός έλεγχος, γεγονός ανεπίτρεπτο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επιμένει να διακηρύττει ότι θα πρέπει να υπάρχει Εσωτερικός Ελεγκτής στο Δήμο, που σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο θα φροντίζει για ορθή λειτουργία, σωστή διαχείριση και διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου.

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεων του, ο κ. Τσίγκης προτείνει τη δημιουργία Πράσινων Σημείων σε κάθε ενορία (Ενοριακά Πράσινα Σημεία) για διευκόλυνση των δημοτών, σε σχέση με μεγάλες οικιακές συσκευές και έπιπλα, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι δημότες να δυσκολεύονται και να επωμίζονται αχρείαστα κόστη τα νοικοκυριά.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου Χρήστος Τσίγκης ευχαρίστησε τα κόμματα ΔΗΣΥ,ΕΔΕΚ,ΔΗΠΑ που τον στηρίζουν, όπως και διάφορα άλλα κινήματα και οργανωμένα σύνολα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top