ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»: «Ο ΠτΔ αγαπά ιδιαιτέρως τον Ελληνισμό του Πόντου»

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»: «Ο ΠτΔ αγαπά ιδιαιτέρως τον Ελληνισμό του Πόντου»

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε το Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «η δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδης για την εργώδη προσπάθεια επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούν την ιθαγένεια, των κοινωνικών συντάξεων, την ασφάλιση των υπερηλίκων, της στήριξης του Πολιτισμού της Ιστορίας και της Παράδοσης τους, ήταν αφοπλιστική, τίμια και ειλικρινής».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Νίκος Χριστοδουλίδης ένας Πρόεδρος που αγαπά τον Ελληνισμό και όλως ιδιαιτέρως τον Ελληνισμό του Πόντου"

Με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας συναντήσαμε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη σήμερα στις 16 Μαΐου, 2024, για δεύτερη φορά μετά την περσινή εκδήλωση Εθνικής Μνήμης στην Λευκωσία όπου και τότε ήταν ο κεντρικός ομιλητής μας.

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης με σεμνότητα, ευγένεια και ανθρωπιά μας υποδέχτηκε έχοντας άριστη γνώση των θεμάτων μας που του είχαμε ήδη θέσει με υπομνήματα μας ημ. 26.04.2024, εκφράζοντας επίσης τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες των άλλων οργανώσεων των Ελλήνων Ποντίων της Κύπρου στην Αμμόχωστο, την Λεμεσό και την Πάφο.

Η δέσμευση του για την εργώδη προσπάθεια επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούν την ιθαγένεια, των κοινωνικών συντάξεων, την ασφάλιση των υπερηλίκων μας, της στήριξης του Πολιτισμού της Ιστορίας και της Παράδοσης μας, ήταν αφοπλιστική, τίμια και ειλικρινής.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μας απαντήσει γραπτώς για όλα τα θέματα ένα προς ένα με την βεβαιότητα εκ μέρους μας ότι αυτό που θα εξαγγείλει θα είναι το τελικό αποτέλεσμα με θετική απόκριση.
Αν και είναι δελεαστικό για μας να ανακοινώσουμε όσα δεσμεύτηκε για το ζήτημα της Γενοκτονίας το σωστό είναι να είμαστε όλοι την Κυριακή στην Έγκωμη, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου το πρωί στις 09.00, όπου ο ίδιος θα ανακοινώσει τις πολύ σημαντικές του πρωτοβουλίες στο μεγάλο αυτό Εθνικό θέμα.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευθήκαμε ότι στόχος μας είναι Ένωση των Ελλήνων του Πόντου με τα αδέρφια μας Έλληνες της Κύπρου, Πολιτιστικά, Εθνικά, Κοινωνικά, παράλληλα διαφυλάττοντας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ποντιακού Ελληνισμού και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας εμπλουτίζοντας την ποικιλομορφία της ελληνικής παράδοσης και λαογραφίας στο νησί.

Να είμαστε όλοι μια μεγάλη Ελληνική οικογένεια.

Να ενσωματωθεί πλήρως η Ελληνική Ποντιακή νεολαία στην Κυπριακή κοινωνία και να αποτελέσει ο Ελληνισμός του Πόντου στην Μαρτυρική μας Κύπρο ότι και στις εσχατιές του Πόντου: Τον Ακρίτα πρόμαχο της Ελεύθερης Πατρίδας.

Στην συνάντηση μας εκπροσωπήθηκε η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά», από την πρόεδρο, κ. Λίνα Φενερίδου και το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» την Λίζα Φενερίδου, ταμία του ΚΝ, τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, πρώην αρχισυντάκτη του ΡΙΚ και συμπαραστάτη μας, ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ξενή Ξενοφώντος, πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου και τον Γιώργο Γεωργιάδη πρόεδρο του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης δημοσιογράφου της ΕΡΤ 3 για την πολύτιμη στήριξη τους σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστίες πάνω από όλα στον άνθρωπο Νίκο Χριστοδουλίδη που δεν μας άφησε ούτε λεπτό να αισθανθούμε ότι έχουμε απέναντι μας έναν ψυχρό πολιτικό αλλά έναν θερμό πατριώτη που αγαπά την Κύπρο όλον τον Ελληνισμό αλλά όλως ιδιαιτέρως τον Ποντιακό Ελληνισμού.

Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά»

Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου Παναγία Σουμελά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top