ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση ο Μητροπολίτης Ταμασού - «Έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει»

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση ο Μητροπολίτης Ταμασού - «Έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει»

Στο υπόμνημα το οποίο υπέβαλαν χθες οι δικηγόροι των μοναχών προς την Ανακριτική Επιτροπή απάντησε σήμερα μέσω του δικού του δικηγόρου ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης ενώ χαρακτήρισε του ισχυρισμούς εναντίον του «ατεκμηρίωτους και παραπλανητικούς».

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

«Για την υπόθεση της Ιεράς  Μονής Οσίου Αββακούμ και σε σχέση με πρόσφατο υπόμνημα το οποίο κατατέθηκε στην ανακριτική επιτροπή του Συνοδικού δικαστηρίου δηλώνουμε εμφαντικά ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ Ησαίας έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε Ιεράρχης.

Σε σχέση δε με ατεκμηρίωτους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας δεν έπραξε τίποτα περισσότερο από τη διερεύνηση δεδομένων και στοιχείων τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή του και ενδεχομένως να συνιστούσαν κανονικά και ποινικά αδικήματα.

Έπραξε δηλαδή αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε Ιεράρχης, όταν έχει ενώπιον του βάσιμες υποψίες ότι λαμβάνουν στη Μητρόπολή του τέτοιες συμπεριφορές - όπως αυτές που σήμερα εξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Θεωρούμε ότι τα όργανα της Εκκλησίας μας και Κράτους πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν απερίσπαστα και ανεξάρτητα, χωρίς έμμεσες απειλές και παρεμβάσεις για σκοπούς δημόσιας κατανάλωσης.

Όσον μας αφορά, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες που διεξάγονται από το Συνοδικό Δικαστήριο και την Αστυνομία.

Προσδοκούμε δε ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top