Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη ότι αστυνομικός του ζήτησε €5 για να περάσει μέσα από το Ράλι

Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη ότι αστυνομικός του ζήτησε €5 για να περάσει μέσα από το Ράλι

Παρατράγουδα με πολίτες οι οποίοι έκαναν τον περίπατο τους στην Λευκωσία υπήρξαν την ώρα διεξαγωγής του ράλι Κύπρος 2015.

Η θέση της Αστυνομίας

Επίσημη θέση της Αστυνομίας είναι ότι θα διεξαχθεί έρευνα εις βάθος και θα επικοινωνήσει με τον πολίτη, που ισχυρίζεται ότι αστυνομικός του ζήτησε χρηματικό ποσό για να τον αφήσει να διέλθει από τον χώρο του ράλι Κύπρος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από πλευράς Αστυνομίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι καταγγελίες να μην αφορούν μέλη της αλλά άτομα ιδιωτικής φύλαξης που βρίσκονταν στον χώρο.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στην ιστοσελίδα μας ThemaOnline, «αστυνομικός με μαύρα» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε τον ανέκοψε και του ζήτησε €5 είσοδο, για να τον αφήσει να περάσει μέσα από τον χώρο του ράλι και να κατευθυνθεί αλλού.

Ο πολίτης ο οποίος διαμένει στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στην Λευκωσία, στην προσπάθεια του να κάνει τον καθημερινό του περίπατο από το σπίτι του προς την Λήδρας, αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει κατορθωτό λόγω του Ράλι Κύπρος.

Όπως δήλωσε, « το πρόβλημα μου δεν είναι ούτε το ράλι, ούτε τα €5 ευρώ, αλλά η συμπεριφορά του αστυνομικού ο οποίος ως «security» μου ζητούσε το χρηματικό ποσό».

Στην συνέχεια και αφού αποχώρησε από το σημείο όπου έγινε τον εν λόγω περιστατικό επικοινώνησε με το αρχηγείο, για καταγγείλει το γεγονός αφού, «δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να ζητά χρήματα από τους πολίτες για τους ιδιώτες» τόνισε.

Αφού τηλεφώνησε στο αρχηγείο σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε, ο αξιωματικός υπηρεσίας τον «απείλησε» προφορικώς λέγοντας πως «αν διανοηθείς να περάσεις από τον χώρο του ράλι χωρίς να πληρώσεις θα συλληφθείς!».

Τάσος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το ως και της χθεσινής συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, με τη συμμετοχή και της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE