ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη ότι αστυνομικός του ζήτησε €5 για να περάσει μέσα από το Ράλι

Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη ότι αστυνομικός του ζήτησε €5 για να περάσει μέσα από το Ράλι

Παρατράγουδα με πολίτες οι οποίοι έκαναν τον περίπατο τους στην Λευκωσία υπήρξαν την ώρα διεξαγωγής του ράλι Κύπρος 2015.

Η θέση της Αστυνομίας

Επίσημη θέση της Αστυνομίας είναι ότι θα διεξαχθεί έρευνα εις βάθος και θα επικοινωνήσει με τον πολίτη, που ισχυρίζεται ότι αστυνομικός του ζήτησε χρηματικό ποσό για να τον αφήσει να διέλθει από τον χώρο του ράλι Κύπρος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από πλευράς Αστυνομίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι καταγγελίες να μην αφορούν μέλη της αλλά άτομα ιδιωτικής φύλαξης που βρίσκονταν στον χώρο.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στην ιστοσελίδα μας ThemaOnline, «αστυνομικός με μαύρα» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε τον ανέκοψε και του ζήτησε €5 είσοδο, για να τον αφήσει να περάσει μέσα από τον χώρο του ράλι και να κατευθυνθεί αλλού.

Ο πολίτης ο οποίος διαμένει στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στην Λευκωσία, στην προσπάθεια του να κάνει τον καθημερινό του περίπατο από το σπίτι του προς την Λήδρας, αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει κατορθωτό λόγω του Ράλι Κύπρος.

Όπως δήλωσε, « το πρόβλημα μου δεν είναι ούτε το ράλι, ούτε τα €5 ευρώ, αλλά η συμπεριφορά του αστυνομικού ο οποίος ως «security» μου ζητούσε το χρηματικό ποσό».

Στην συνέχεια και αφού αποχώρησε από το σημείο όπου έγινε τον εν λόγω περιστατικό επικοινώνησε με το αρχηγείο, για καταγγείλει το γεγονός αφού, «δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να ζητά χρήματα από τους πολίτες για τους ιδιώτες» τόνισε.

Αφού τηλεφώνησε στο αρχηγείο σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε, ο αξιωματικός υπηρεσίας τον «απείλησε» προφορικώς λέγοντας πως «αν διανοηθείς να περάσεις από τον χώρο του ράλι χωρίς να πληρώσεις θα συλληφθείς!».

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top