ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: Στόχος η προκήρυξη σύντομα του λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας

Λετυμπιώτης: Στόχος η προκήρυξη σύντομα του λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας

Στόχος της Κυβέρνησης, είναι να προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, σημειώνοντας ότι είναι ένα έργο το οποίο θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του προς τα ΜΜΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ενδιαφέρον, είναι γνωστό ότι υπάρχει γενικότερα για τη χώρα μας ως προς τις επενδύσεις». Όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες.

Ερωτηθείς για τον αριθμό χωρών που ενδιαφέρθηκαν για το λιμάνι Λάρνακας, πέραν του Κατάρ, και ποιες είναι αυτές οι χώρες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε».

«Εκείνο όμως το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε με ικανοποίηση είναι ότι για μια σειρά από πιθανές επενδύσεις στη χώρα μας, η χώρα μας είναι ένας ποιοτικός, ελκυστικός προορισμός», είπε, σημειώνοντας ότι παρατηρείται ότι διάφορα κράτη και της περιοχής και κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τρίτες χώρες στρέφονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία για πιθανές επενδύσεις. «Και αυτό νομίζω ότι καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται», σημείωσε.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι την Παρασκευή, ο αρμόδιος Υπουργός θα παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις βάσει του σχεδιασμού που ενεργοποίησε η Κυβέρνηση, και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στη Λάρνακα του Υπουργού Μεταφορών με τις τοπικές Αρχές και τους τοπικούς φορείς, «ακριβώς για να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες, τα επόμενα βήματα που θα ληφθούν».

«Στόχος της Κυβέρνησης, και αυτό είναι κάτι το οποίο και ο ίδιος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει, αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός, είναι το συντομότερο δυνατόν το έργο να προκηρυχθεί και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί είναι ένα έργο το οποίο όχι μόνο θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε ο Εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, είπε ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, όπου αποφασίστηκε, όπως σημείωσε, ότι το προσωπικό θα εργοδοτηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αμμοχώστου-Λάρνακας και ότι θα συμπεριληφθεί η εργοδότησή τους στους όρους διαγωνισμού για την ανάθεση, «όταν και εφόσον προκηρυχτεί ο διαγωνισμός εκ νέου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα δημόσια έργα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε, «νομίζω ότι αυτό δεν είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, δυστυχώς για τη χώρα μας» και ότι είναι μια συζήτηση η οποία θα πρέπει να γίνει ως προς τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

«Βλέπουμε πολύ σημαντικά έργα υποδομής, έργα εθνικής εμβέλειας και εθνικής σημασίας και αυτό το παρατηρούμε τις τελευταίες δεκαετίες να μην υλοποιούνται στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί», είπε. Αυτό, πρόσθεσε, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της επιτάχυνσης της προοπτικής που θα είχαν αυτά τα έργα ως προς την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

«Είναι κάτι το οποίο και εμείς εντοπίζουμε», ανέφερε, προσθέτοντας πως, είναι και αυτός ο λόγος «που έχουμε ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία στην περίπτωση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, όταν ακριβώς εντοπίσαμε ότι παρόλες τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, προσκρούει σε μια συνεχή άρνηση από πλευράς της εταιρείας, γιατί επιθυμούμε να ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι είναι μια συζήτηση η οποία «θα πρέπει να γίνει» ως προς τις μεγάλες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «που πρέπει να γίνουν μέσα από ένα νηφάλιο, ωφέλιμο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με όλους τους εταίρους, είτε αυτή είναι η νομοθετική εξουσία είτε είναι οι τοπικές Αρχές, με τους οποίες θα πρέπει να δούμε πώς ακριβώς γίνονται αυτοί οι μηχανισμοί για να επισπευσθεί η υλοποίηση των έργων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top