ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Σε μία πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών προχωρούν τα κόμματα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική επαφή με τη βάση, που εκ των πραγμάτων, δεν το έχουν πετύχει.

Η ΔΗΠΑ, ένα από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση, με τα ποσοστά τα οποία έλαβε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, να αγγίζουν μόλις το 2,2% ποσοστό με το οποίο δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει έδρα στη βουλή. Αυτό, ανησυχεί ιδιαίτερα την ηγεσία του κόμματος, το οποίο στρέφει την προσοχή του πλέον, στις βουλευτικές εκλογές του 2026. Το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών συζητήθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση γραμματείας και του πολιτικού γραφείου, γίνεται παραδοχή για λειτουργικές και δομικές αδυναμίες, οι οποίες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν, ενώ υπήρξε πλειάδα εισηγήσεων για βελτίωση των λειτουργιών της Παράταξης και αλλαγή νοοτροπίας, έτσι που να υπάρξει πιο αποτελεσματική επαφή με τη βάση της Παράταξης αλλά και με την ίδια την κοινωνία των πολιτών, αφού τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες αφορούν την άμεση ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και όχι διαιώνιση τους.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΠΑ και τις καταγγελίες εκ μέρους στελεχών του κόμματος για παρέμβαση του προεδρικού στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στον δήμο Στροβόλου, δεν τίθεται αυτή την ώρα θέμα αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση, ή παραιτήσεων.

Στο ΔΗΚΟ μετά τη συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε το θέμα διεξαγωγής πολιτικού συνεδρίου, αναμενόταν η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου την Τετάρτη, ενώπιον του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες θα έμπαιναν προς συζήτηση και οι δημόσιες δηλώσεις του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών, αλλά και θέμα επαναξιολόγησης της συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς επαρχιακών επιτροπών με αφορμή τις δηλώσεις του Χρίστου Ορφανίδη, για αδράνεια στελεχών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη υπάρχει όσον αφορά τον θάνατο άντρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χα Ποτάμι στα Κούκλια, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top