ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική επιβράδυνση τον Ιούνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ευρωζώνη

Σημαντική επιβράδυνση τον Ιούνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ευρωζώνη

Επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, αφού ο τομέας της μεταποίησης σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι μηνών, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο δείκτης HCOB Eurozone Purchasing Managers' Index (PMI) που δημοσίευσε η S&P Global κατέγραψε τιμή 50,8, από 52,2 τον Μάιο, παρουσιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. Κάθε ένδειξη πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη, ενώ μια τιμή κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση.

Ωστόσο, η μεταποιητική δραστηριότητα διολίσθησε στο 46 τον Ιούνιο, από 49,3 τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία ωστόσο "υποδηλώνουν ότι το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται το δεύτερο τρίμηνο", αναφέρει η S&P Global.

Ωστόσο, ο χαμηλότερος δείκτης PMI τον Ιούνιο έδειξε ότι η ανάπτυξη "μπορεί να είναι πιο αργή από ό,τι αρχικά αναμενόταν", δήλωσε ο Bert Colijn, ανώτερος οικονομολόγος για την Ευρωζώνη στην τράπεζα ING Bank.

Οι οικονομολόγοι συμφώνησαν ότι είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια τον Ιούλιο, αν και θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις αργότερα μέσα στο έτος.

"Οι δείκτες PMI της HCOB δεν παρέχουν τα εφόδια για νέα μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο από την ΕΚΤ", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου (HCOB).

Η κατάσταση στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, επιβαρύνει τις οικονομικές επιδόσεις ολόκληρης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.

"Είναι προφανές ότι οι κακές οικονομικές επιδόσεις της Γαλλίας έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο de la Rubia.

Η έρευνα έδειξε μείωση τόσο της παραγωγής υπηρεσιών όσο και της μεταποίησης.

Αντίθετα, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, κατέγραψε τρίτη διαδοχική μηνιαία αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την έρευνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top