ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση μας πήρε στο δούλεμα, λέει το ΑΚΕΛ!

Η κυβέρνηση μας πήρε στο δούλεμα, λέει το ΑΚΕΛ!

Τη νοημοσύνη των πολιτών προκαλούν οι κυβερνώντες σε σχέση με τη οικονομία σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Βουλή σχολίασε τις δηλώσεις χθες για μελλοντική έξοδο στις αγορές σε σχέση με δημοσίευμα των Financial Times.

«Η ηγεσία και η κυβέρνηση του Συναγερμού, εναγωνίως προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι βιώνουμε μια ιστορία επιτυχίας, ένα νέο θαύμα στην οικονομία», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Τούτη τη φορά, πρόσθεσε, «το έπραξαν εκμεταλλευόμενοι ένα δημοσίευμα στους Financial Times για μελλοντική έξοδο στις αγορές, με πηγή τους ίδιους τους κυβερνώντες, και ασφαλώς το ΡΙΚ, το οποίο εδώ και καιρό εξελίσσεται σε Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κυβέρνησης Συναγερμού».

Επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι οι κυβερνώντες «καθόλου δεν πείθουν, όση προπαγάνδα και όσους μηχανισμούς και αν χρησιμοποιήσουν, αφού ο λαός μας νιώθει στο πετσί του τα `θαυμάσια` και `εξαίρετα` αποτελέσματα της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής της ηγεσίας και της κυβέρνησης του Συναγερμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να προκαλούν τη νοημοσύνη και τα συναισθήματα των πολιτών, των εργαζόμενων, των ευάλωτων ομάδων, των ανέργων, των νοικοκυριών και των μικρο-μεσαίων επιχειρηματιών, που συνεχίζουν να υποφέρουν από την εμμονή της ηγεσίας και της κυβέρνησης Συναγερμού στη σκληρή λιτότητα, στην απορρύθμιση και στην εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

Η Κύπρος, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, «θα ξανασταθεί στα πόδια της όταν ο λαός μας καταφέρει να σταθεί στα πόδια του». Όταν, πρόσθεσε, «οι δεκάδες χιλιάδες των ανέργων βρουν αξιοπρεπή εργασία και όταν οι εργαζόμενοι ανακτήσουν αξιοπρεπή εισοδήματα και συνθήκες εργασίας».

Όταν, συνέχισε, «οι εκατοντάδες χιλιάδες δυσπραγούντων θα ξεφύγουν από το κλοιό της φτώχειας». Όταν, είπε, «οι νέοι μας πάψουν να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες και όταν κλείσουμε τα κοινωνικά παντοπωλεία». Όταν, κατέληξε, «δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας θα πάψουν να ζουν με τον φόβο απώλειας της κατοικίας ή της μικρής επαγγελματικής τους στέγης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top