Η ζωή στη Γη μπορεί να ξεκίνησε από κεραυνούς: Η νέα θεωρία των ερευνητών του Χάρβαρντ

Η ζωή στη Γη μπορεί να ξεκίνησε από κεραυνούς: Η νέα θεωρία των ερευνητών του Χάρβαρντ

Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να διερευνά αυτά τα ευρήματα.

Η επιστημονική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη με μια νέα πρωτοποριακή θεωρία που υποστηρίζει ότι οι κεραυνοί μπορεί να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προέλευση της ζωής στη Γη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αυτά τα ισχυρά φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις χημικές αντιδράσεις που ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία των δομικών στοιχείων της ζωής πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

«Η προέλευση της ζωής είναι ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα», δήλωσε ο George M. Whitesides, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής χημικής βιολογίας. Τόνισε το μυστήριο του πώς τα βασικά συστατικά της ζωής προέκυψαν αυθόρμητα στην πρώιμη ιστορία της Γης.

Η νέα αυτή έρευνα βασίζεται σε μια υπάρχουσα υπόθεση ότι τα πρώτα βιομόρια σχηματίστηκαν μέσω της αλληλεπίδρασης του νερού, των ηλεκτρολυτών και των κοινών αερίων. Ενώ ορισμένες θεωρίες έχουν προτείνει ότι αυτά τα βασικά στοιχεία μεταφέρθηκαν στη Γη από έναν αστεροειδή, η θεωρία του κεραυνού προσφέρει μια πιο απλή και αληθοφανή εξήγηση. Η μελέτη υποδηλώνει ότι ο κεραυνός θα μπορούσε να έχει παράσχει την απαραίτητη ενέργεια για την εκκίνηση αυτών των χημικών αντιδράσεων, καθώς και μια πηγή αερίων άνθρακα και αζώτου που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των βιομοριακών δομών.

Η ανακάλυψη αυτή όχι μόνο ρίχνει φως στο μακρινό παρελθόν της Γης, αλλά έχει επίσης συναρπαστικές συνέπειες για τη μελλοντική εξερεύνηση της ζωής πέρα από τον πλανήτη μας. Ο επικεφαλής συγγραφέας Haihui Joy Jiang σημείωσε ότι αστραπές έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, και ότι η χημεία που προκαλείται από πλάσμα θα μπορούσε να υπάρχει σε περιβάλλοντα πολύ πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Μετωπική» επίθεση Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

«Μετωπική» επίθεση Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

Σαφή και προκλητική μετατόπιση της τουρκικής στρατηγικής στο Κυπριακό σηματοδότησε η ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE