ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά ΗΠΑ και Κύπρος - Τι αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πιο κοντά ΗΠΑ και Κύπρος - Τι αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δεσμεύτηκαν να ενδυναμώσουν δεσμούς ΗΠΑ – Κύπρος,

Τη δέσμευσή τους να ενδυναμώσουν τους οικονομικούς τους δεσμούς και να προωθήσουν περαιτέρω τα κοινά τους συμφέροντα, προωθώντας την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην Κύπρο και στην περιοχή, επαναβεβαίωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κύπρο, μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση των συναντήσεών τους στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αυτό αναφέρει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το διμερή οικονομικό διάλογο των ΗΠΑ και της Κύπρου.

«Σε συνέχεια συνάντησης στη διάρκεια προγεύματος, που φιλοξενήθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ με αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την Κύπρο και την περιοχή, οι αξιωματούχοι διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικές με μια σειρά οικονομικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης των οικονομικών και της δημόσιας διοίκησης, την προσέλκυση επενδύσεων, τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές, την ενεργειακή ασφάλεια, και την εμπορική διπλωματία», σημειώνεται.

Επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών ήταν η Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Αμάντα Σλόατ κι ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης επικεφαλής των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της κυπριακής αντίστοιχα. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αξιωματούχοι των Υπουργείων Εξωτερικών, Ενέργειας,  Εμπορίου, και Οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top