«I speak England very best» – Κατάλογος καφεστιατορίου στην Κύπρο μας άφησε άφωνους – Δείτε φωτογραφία

«I speak England very best» – Κατάλογος καφεστιατορίου στην Κύπρο μας άφησε άφωνους – Δείτε φωτογραφία

Σε μια χώρα όπως είναι η Κύπρος, όπου φημιζόμαστε για την καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, μερικές μεταφράσεις που γίνονται ανά καιρούς και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας αφήνουν τουλάχιστον με το στόμα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, φωτογραφία από κατάλογο καφεστιατορίου που δημοσιοποιήθηκε στην ομάδα «I love Cyprus ρε», μας προκάλεσε γέλιο και ένα μικρό σοκ. Στον εν λόγο κατάλογο, αναγράφονται οι καφέδες που προσφέρονται, στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ρωσικά, ενώ εντύπωση προκαλεί το «Άϊστ Λάττε» και το «Αϊστ Αμερικάνο».

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο κατάλογος θα μπορούσε να τα γράψει και τα δύο στα Αγγλικά, ή πολύ απλά να τα έγραφε ως παγωμένο Αμερικάνο και παγωμένο Λάττε, αφού και τα δύο δεν χρειάζονται μετάφραση.

Εν πάση περιπτώσει, η δημοσιοποίηση του καταλόγου έγινε viral στο διαδίκτυο με τους ακόλουθους της σελίδας να γράφουν στα σχόλια διάφορα αστεία που έχουν σχέση με αυτή την μετάφραση.

Δείτε τη φωτογραφία:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE