Το θεματικό πάρκο Sesame Place κατηγορήθηκε ότι αγνοεί τα μαύρα παιδιά αλλά κέρδισε αγωγή ύψους 25 εκατ. δολαρίων
20.09.2024 - 13:43
Απορρίφθηκε η αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του θεματικού πάρκου για παιδιά «Sesame Place», σύμφωνα με την οποία ένας από τους χαρακτήρες του πάρκου αγνοούσε σκόπιμα τα μαύρα παιδιά.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια αποφάνθηκε ότι η SeaWorld Parks and Entertainment, η εταιρεία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο πάρκο για μικρά παιδιά, με έδρα την Πενσυλβάνια, δεν ευθύνεται για κανένα αδίκημα, σύμφωνα με το NBC 10.
Το Sesame Place είναι βασισμένο στους αγαπημένους χαρακτήρες του αμερικανικού τηλεοπτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Sesame Street». Η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, όταν ένα viral βίντεο έδειξε ένας εργαζόμενος που υποδυόταν τον χαρακτήρα της Rosita, αρνήθηκε να αλληλεπιδράσει με δύο μικρά μαύρα παιδιά που άπλωναν τα χέρια τους. Το βίντεο προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ηθοποιός φάνηκε μάλιστα να κουνάει το κεφάλι του κάνοντας μια χειρονομία σαν να λέει «όχι» ενώ περνούσε από δίπλα τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας από τη Νέα Υόρκη, B’Ivory LaMarr, απαιτούσε η SeaWorld Parks and Entertainment να καλύψει τυχόν έξοδα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των κοριτσιών, υποστηρίζοντας ότι έχουν «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία» λόγω της μεταχείρισης.
Συνολικά, 150 οικογένειες επικοινώνησαν με τον LaMarr ισχυριζόμενες παρόμοια περιστατικά από καλλιτέχνες στο πάρκο μετά το αρχικό βίντεο, ανέφερε το NBC 10.
Το Sesame Place εξέδωσε άμεσα δήλωση μετά το περιστατικό. «Η Rosita δεν αγνόησε σκόπιμα τα κορίτσια και είναι συντετριμμένη για την παρεξήγηση», αναφέρει το θεματικό πάρκο. «Η ηθοποιός που ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της Rosita επιβεβαίωσε ότι η χειρονομία “όχι” που φαίνεται αρκετές φορές στο βίντεο δεν απευθυνόταν σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά ήταν μια απάντηση σε πολλαπλά αιτήματα από κάποιον στο πλήθος που ζήτησε από τη Rosita να κρατήσει το παιδί του για μια φωτογραφία, κάτι που δεν επιτρέπεται».
Σε κάθε περίπτωση, το Sesame Place ανακοίνωσε ότι όλο το προσωπικό θα υποβληθεί σε εκπαίδευση κατά της προκατάληψης και θα επανεξετάσει τις πρακτικές του για τον εντοπισμό τυχόν αναγκαίων αλλαγών.
Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.