Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε - Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ

Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε - Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ

Το Ισραήλ συνεχίζει σήμερα τις επιθέσεις στον Λίβανο, όπου το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο ανώτερου στελέχους του την προηγουμένη, σε πλήγμα σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, την ώρα που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να αποτρέψει την επαπειλούμενη ανάφλεξη όλης της περιοχής.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μεταδίδει το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (NNA στα αγγλικά, ANI στα γαλλικά). «Από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα» εναντίον διαφόρων τομέων του νοτίου Λιβάνου, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας πως υπάρχουν θύματα, αλλά χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Από τη μεριά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία αναχαίτισαν πύραυλο που εντοπίστηκε να περνά τα σύνορα μετά την εκτόξευσή του από τον Λίβανο, λίγη ώρα αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού στη μεγαλούπολη Τελ Αβίβ και τομείς της κεντρικής ισραηλινής επικράτειας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ΜΜΕ για το συμβάν. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές, και σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.