ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Να ενισχυθεί η συνεργασία Ευρώπης-Ασίας

Πρόεδρος: Να ενισχυθεί η συνεργασία Ευρώπης-Ασίας

Την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας, συναντίληψης και ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και της Ασίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία “Μια Ζώνη - Ένας Δρόμος” αποτελεί βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε παρέμβαση του στη συνάντηση του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping και των ηγετών κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο για την Οδό του Μεταξιού, την οποία διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Κίνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των ξένων συμμετεχόντων στη Σύνοδο, είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης και θέτει τα θεμέλια για σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία και στενής συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κίνας για τη συνάντηση και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να αναβιώσει την Οδό του Μεταξιού που ευημερούσε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Μια Ζώνη - Ένας Δρόμος”, η οποία προωθεί τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

¨Με τιμά βαθύτατα το γεγονός ότι είμαι μαζί σας εδώ ως ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης κράτους ανάμεσα σε τόσους φίλους από την Ασία και την Ωκεανία. Η Κύπρος, το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, μια χώρα σταυροδρόμι της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, ιστορικά πάντοτε είχε στενούς δεσμούς με τις ασιατικές χώρες και έχει μακρόχρονη και βαθιά φιλία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “σήμερα, με την παρουσία μας εδώ, αναγνωρίζουμε ότι οι αξίες της αρχαίας Οδού του Μεταξιού συνεχίζουν να είναι σύγχρονες και μπορούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στη διάνοιξη του δρόμου για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας”, και ανέφερε ότι “μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα στη βάση των κοινών μας αξιών και χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία για την εδραίωση της Οδού του Μεταξιού”.

“Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί για περαιτέρω συνεργασία, περισσότερη συναντίληψη και περαιτέρω ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία σας αυτή κ. Πρόεδρε είναι σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top