ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει επιλυθεί το θέμα της διαχείρισης του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Δεν έχει επιλυθεί το θέμα της διαχείρισης του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Για ρεζίλι, γράφει η Αφρίκα, αναφερόμενη στα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, καθώς – όπως σημειώνει – οι προσκλήσεις για τα εγκαίνια που θα γίνουν στα κατεχόμενα, ήρθαν στους Τ/κ από τους Τούρκους αξιωματούχους.

Στο πρωτοσέλιδό της, η Αφρίκα γράφει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί στα εγκαίνια που θα γίνουν στα κατεχόμενα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον “πρωθυπουργό” Ομέρ Καλιοντζού και ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου τις τ/κ ΜΚΟ. Η εφημερίδα γράφει ότι η πραγματοποίηση της τελετής αμέσως μετά τη σφαγή στην Άγκυρα φέρει ένα διαφορετικό νόημα. Ενδιαφέρον, συμπληρώνει, θα έχει εάν υπάρχουν ή όχι εκδηλώσεις διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, κανείς από τους “δημάρχους” που έχουν συστήσει την εταιρεία BESKI για τη διαχείριση του νερού, δεν έχει προσκληθεί στην τελετή στα κατεχόμενα. Η εφημερίδα ρώτησε τους έξι “δημάρχους” του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν έχουν λάβει σχετική πρόσκληση ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, εάν πάρουν, και μετά να απαντήσουν.

Η Τουρκία μέσω του Υπουργού Δασών και Υδάτων έχει ταχθεί υπέρ της διαχείρισης του έργου από μια ιδιωτική εταιρεία, “όπως γίνεται στην Τουρκία”. Ο διευθυντής του έργου μεταφοράς νερού του Τμήματος Υδάτων της Τουρκίας, Μπιρόλ Τσινάρ δήλωσε στη Χαβαντίς ότι ποτέ δεν είπαν πως το “δημόσιο” δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά για να είναι πιο επωφελής και πιο οικονομικό τη διαχείριση να την έχει ο ιδιωτικός τομέας και τη διοίκηση το ψευδοκράτος. “Αυτό είναι απλά μια πρόταση. Βεβαίως και τις αποφάσεις θα τις λάβουν οι πολιτικοί”.

Σε δήλωσή του χθες για το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη συντεχνιακή πλατφόρμα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι το θέμα του νερού δεν μπορεί να διευθετηθεί χωρίς τους “δήμους”. “Η έλευση του νερού έχει μεγάλη σημασία αλλά τις πηγές πρέπει εμείς να τις προφυλάσσουμε”. Ο ίδιος, πρόσθεσε, ως παλιός δήμαρχος γνωρίζει το θέμα καλά και από κάθε βήμα έχει δηλώσει ότι στηρίζει τη θέση των “δημάρχων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top