ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απογοήτευση Συνδέσμου Καταναλωτών στο θέμα της νέας νομοθεσίας για εξώδικη επίλυση διαφορών

Απογοήτευση Συνδέσμου Καταναλωτών στο θέμα της νέας νομοθεσίας για εξώδικη επίλυση διαφορών

Απογοήτευση εκφράζει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών σε σχέση με την στάση των αρμοδίων στο θέμα της νέας νομοθεσίας για την Εξώδικη Επίλυση Διαφορών (ADR).

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η νομοθεσία ψηφίστηκε από το 2011 και μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε "αφού η συμμετοχή των εμπόρων ήταν απογοητευτική (λιγότερες από 5 εταιρείες έχουν εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο) και επομένως δεν εξυπηρέτησε τους καταναλωτές οι οποίοι σε περίπτωση παραπόνου, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σιωπούν".

`Οπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, τα δικαστήρια δεν προσφέρονται για επίλυση διαφορών για μικρά ποσά  και κανένας από τους αρμόδιους (Κυβέρνηση, Βουλή) "δεν θέλησε να κάνει τις  αλλαγές που χρειάζονταν κατά την εναρμόνιση της νομοθεσίας με την νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία".

Υποστηρίζει ακόμη ότι έχουμε εναρμονίσει την νομοθεσία μας με τον μικρότερο δυνατό βαθμό προστασίας του καταναλωτή, χωρίς να παραδειγματιζόμαστε από άλλες χώρες των οποίων η νομοθεσία διασφαλίζει μεγαλύτερη προστασία στον καταναλωτή.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία θα εξυπηρετούσε επίσης και σε διασυνοριακές διαφορές, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις "ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να πάρουν τα μηνύματα και να εφαρμοστεί σωστά επιτέλους η νομοθεσία που επιτρέπει στον καταναλωτή να διεκδικήσει εκτός δικαστηρίου τα δικαιώματα του".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top