ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επικίνδυνα όρια η Κύπρος - Ψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας

Σε επικίνδυνα όρια η Κύπρος - Ψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας

Η Κύπρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, η οποία μάλιστα παρουσιάζει μια ανησυχητικά αυξανόμενη πορεία, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας η οποία έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ ) η 24η Οκτωβρίου, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού.

«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 1,6 δισεκατομμύριο άνθρωποι άνω των 15 ετών, παγκοσμίως, είναι υπέρβαροι και τουλάχιστον 400 εκατομμύρια είναι παχύσαρκοι. Σε ό,τι αφορά στα παιδιά εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια είναι υπέρβαρα, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η παχυσαρκία πλήττει άμεσα και τη χώρα μας αφού σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου ποσοστό 29,6% των Κυπρίων ηλικίας από 20 – 80 χρόνων περιλαμβάνονται στην κατηγορία του κανονικού βάρους, 36,1% περιλαμβάνονται στην κατηγορία των υπέρβαρων και 27,8% στην κατηγορία των παχύσαρκων», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το 2020 η παχυσαρκία και οι επιπλοκές που δημιουργεί (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου) θα ευθύνονται για το 72% των θανάτων παγκοσμίως.

Σημειώνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας δίδει την ευκαιρία για να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού τόσο για της αρνητικές συνέπειες της παχυσαρκίας όσο και για την αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης.

«Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθοριστικό ρόλο έχει η πρόληψη, για την οποία την ευθύνη έχουν η πολιτεία, τα σχολεία, οι φορείς υγείας και η οικογένεια. Όλοι αυτοί οι φορείς σε συνεργασία με τις Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να προωθήσουν την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών σε θέματα υγιεινής διατροφής καθώς και την υιοθέτηση στα σχολεία προγραμμάτων προαγωγή της υγείας, ενέργειες που συμβάλλουν σημαντικά στις προσπάθειες κατά της παχυσαρκίας», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top